αγωνες

Published on 17 Οκτωβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Τα Επανιέλ Μπρετόν στο Σχιστό!

κειμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Κάτω από δύσκολες συνθήκες διοργανώθηκε η πρώτη ημέρα του διπλού Αγώνα Κυνηγετικών Ικανοτήτων που διοργανώνει  ο Όμιλος Επανιελ Μπρετόν Ελλάδος στο Σχιστό Αττικής στις 17 και 18 Οκτωβρίου. Η κυριότερη δυσκολία που αντιμετώπισαν οι κυναγωγοί και οι σκύλοι τους ήταν οι ουκ ολίγοι …λαγοσκυλαδες και πουλοσκυλάδες που εκπαίδευαν τους σκύλους τους  τις ώρες και στο χώρο που διεξαγόταν ο Αγώνες.  Μια ακόμα δυσκολία που ετσι και αλλιώς είναι μόνιμη πια στο Σχιστό ήταν τα πιεσμένα πουλιά που ήταν σχεδόν άφαντα. Και όπως συμβαίνει πάντα αυτή τη εποχή η ζέστη ήταν ένας ακόμα αντίπαλος ειδικά για τους σκύλους που αγωνίστηκαν όταν πια ο ήλιος έκαιγε.

epaniel3

Ολες αυτές οι δυσκολίες δεν επέτρεψαν σε κανένα σκύλο μπει στη βαθμολογία αν και το μέσο επίπεδο ήταν πολύ καλό και υψηλότερο από αυτό που παρουσίασαν οι (ίδιοι) σκύλοι στους Αγώνες που διοργανώθηκαν μια  εβδομάδα πριν στο ίδιο τερέν .

-Κριτής του Αγώνα ήταν ο παλαίμαχος κυναγωγός κ Γιάννης Λιάπης ο οποίος στην ανάλυση του ξεχώρισε δυο σκύλους. Ο πρώτος ήταν …σκύλα και πιο συγκεκριμενα η Ηra di Nonno με κυναγωγό τον Αλέξανδρο Μπεχράκη ενώ ο δεύτερος σκυλος που ξεχώρισε ο κριτής ήταν ο Reno Markopouliotis με κυναγωγό τον Γ. Μαρκοπουλιώτη. Αυτά τα δυο Επανιέλ ήταν στο υψηλότερο επίπεδο και τυπικοί εκπρόσωποι των εργασιακών χαρακτηριστικών της φυλής.

epaniel1

Αξίζει να σημειωθεί η άρτια οργάνωση για την οποία ειχε φροντίσει ο ο εκπρόσωπος του Ομίλου στην Αττική κ Ιωάννης Καλέμης ο οποίος όμως εξέφρασε πολύ ευγενικά  την δυσαρέσκεια του για την επαναλαμβανόμενη απουσία ορισμένων κυναγωγών οι οποίοι αν και δηλώνουν συμμετοχή δεν εμφανίζονται καν.

Το διήμερο ολοκληρώνεται με τον Αγώνα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου.

epaniel4


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας