επικαιροτητα

Published on 10 Δεκεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Nέο θύμα των λύκων! Δες που κτύπησαν αυτή τη φορά…

κείμενο:Ν. Φωτακόπουλος

Αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα από επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα τα οποία οι κυνηγοί τα βρίσκουν, αν τα βρουν, κατακρεουργημένα. Οι επιθέσεις είναι πια καθημερινές και σε πολλά διαφορετικά σημεία της Ελλάδος. Οι φωτογραφίες του άτυχου Σέττερ που ανάρτησε ο ιδιοκτήτης του Ο Alexis Dellios έχουν τραβηχτεί στην Ποντοκερασιά του Κιλκίς. Η ευρύτερη περιοχή του νομού Κιλκίς είναι μια από τις περιοχές όπου αναφέρονται συχνές επιθέσεις λύκων αλλά και εξαφανίσεις κυνηγόσκυλων κατά την διάρκεια του κυνηγίου.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο λύκος ως είδος παρουσιάζει πληθυσμιακή έκρηξη και είναι ενδεικτικό ότι επιθέσεις  του αναφέρονται, τόσο σε κοπάδια όσο και σε κυνηγόσκυλα, από τον Έβρο έως την Αιτωλοακαρνανία και από τα Γιάννενα έως την Αττική! Και όλα αυτά όταν η φυσική τροφή του, οι αγριόχοιροι και τα ζαρκάδια παρουσιάζουν, πανελλαδικά, την μεγαλύτερη αφθονία των τελευταίων 100 χρόνων!

setter1

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο λύκος παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος με αποτέλεσμα οι θιγόμενοι είτε πρόκειται για κτηνοτρόφους είτε για κυνηγούς να κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι αν τολμήσουν να προστατευόσουν τα ζώα τους από τα κοφτερά δόντια του κουρσάρου της ελληνικής υπαίθρου.

Και κάτι ακόμα! Μπορεί στο ακριτικό Κιλκίς ο λύκος να προστατεύεται αυστηρά όμως δεν συμβαίνει το ίδιο  από την άλλη πλευρά των συνόρων.  Τόσο στη Βουλγαρία όσο και στα Σκόπια όπως και σε όλα τα Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη είναι θηρεύσιμο είδος για να ελέγχεται ο πληθυσμός του.

 

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας