αγωνες

Published on 25 Ιανουαρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Έλλειμμα ενημέρωσης του ΟΚΑΔΕ για το πρόγραμμα των Αγώνων του και τις συγκεντρωτικές βαθμολογίες….

Κείμενο-Φώτο: Ν.  Φωτακόπουλος

Aν και βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, η διοίκηση του Ομίλου Πόιντερ-Σέττερ ακόμα δεν έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα των ανοιξιάτικων αγώνων του Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα όσοι εμπλέκονται σε αυτούς είτε ως κυναγωγοί, ιδιοκτήτες, θεατές κ.λ.π. να μην μπορούν να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις και τις  δουλειές τους. Δεν είναι λίγοι π.χ οι κυνοφιλοι που θέλουν να ταξιδέψουν από την Νότια Ελλάδα η ακόμα και από το εξωτερικό στην Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν κάποιον αγώνα και δεν γνωρίζουν ακόμη πότε αυτός θα διεξαχθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες του ΟΚΑΔΕ αυτή την εποχή περιλαμβάνουν Έρευνα Κυνηγίου και Μεγάλη Έρευνα ενώ τον ίδιο μήνα διεξάγονται το ντέρμπυ και  το τρόπαιο ΄΄Μέγας Αλέξανδρός΄΄ οι ημερομηνίες των οποίων κρατούνται, έως τώρα, ως επτασφράγιστο μυστικό.

Όμως  η …απάθεια της διοίκησης του ΟΚΑΔΕ δεν σταματά εκεί. Αν και οι τελευταίοι αγώνες του 2015 διοργανώθηκαν πριν από σχεδόν δυο μήνες ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η βαθμολογική κατατάξει της προηγούμενης χρονιάς! Και αναρωτιέται κανείς πότε θα ανακοινωθεί όταν ήδη μας έχουν …καβαλήσει τα αποτελέσματα του 2016! Ενδεικτικό της αδιαφορίας (;) είναι το γεγονός ότι η ενημέρωση της βαθμολογικής κατάταξης έχει μείνει στον περασμένο Μάρτιο! Η πλήρης όμως απαξίωση αφορά τους Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου, δηλαδή τους Αγώνες όπου συμμετέχουν κυρίως οι  ερασιτέχνες κυνηγοί. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι καταργηθήκαν τελείως οι Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου στην πεδινή πέρδικα. Έχουν καταργηθεί και οι βαθμολογικές κατατάξεις για αυτή την …παρακατιανή κατηγορά όπου πλέον διεξάγονται ορισμένοι αγώνες μόνο σε μπεκάτσα και ορεινή πέρδικα. Η τελευταία ενημέρωση των βαθμολογικών κατατάξεων άφορα τους αγώνες Πρακτικοί Κυνηγίου του 2014 ενώ του 2013 …αγνοούνται όπως και του 2015!

eschini

Η σημασία και η αξία των συγκεντρωτικών βαθμολογιών

Και για όσους νομίζουν ότι δεν ε χει και μεγάλη σημασία η επίσημη ανάρτηση της συνολικής κατάταξης των βαθμολογιών να σημειώσουμε ότι κάνουν λάθος… Η ανάρτηση του σύνολοι των βαθμολογίων είναι ένα χρήσιμη εργαλείο όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει, πέρα από την κατάταξη, την συνολική εικόνα σκύλων και κυναγωγών. Για παράδειγμα η απονομή των CACT δείχνει πέρα από την ικανότητα   και την ποιότητα ενός σκύλου. Και δεν είναι μόνο αυτά. Ενός μελετητής των ετήσιων βαθμολογιών μπορεί να πάρει αμπολές πληροφορίες ανάλογα με το τι ψάχνει. Πολύ ενδιαφέρον έχει ας πούμα η συχνότατα που μπαίνει ένας σκύλος στην βαθμολογία. Δυστυχώς η …προπαγάνδα έχει κάνει ΄΄θεούς΄΄ κάποιους σκύλους οι οποίοι σπανιότατα φερμάρουν και ακόμα πιο σπάνια μπαίνουν στην  βαθμολογία. Ορισμένοι σκύλοι  υπερπροβάλλονται  επειδή κέρδισαν κάποιο βαρύγδουπο τίτλο όμως αν κοιτάξουμε το καρνέ τους θα δούμε  ότι με το ζόρι κάνουν ένα δυο αποτελέσματα το χρόνο και μόλις 5-6 στην καριέρα τους… Τις συγκεντρωτικές  βαθμολογίες τώρα λοιπόν. Το δικαιούνται όσοι πληρώνουν αγόγγυστα τα 35ρια των συμμέτοχών είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως κυναγωγοί. Το δικαιούνται και οι κυνόφιλοι που αγοράζουν σκύλους και κουτάβια που επιλέγονται μέσα από τους αγώνες του ΟΚΑΔΕ….


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας