επικαιροτητα

Published on 26 Ιανουαρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Διάκριση του περιβαλλοντικού έργου της ΚΟΜΑΘ από την Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Σε πρόσφατη έκδοση της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη συμβολή των διάφορών αρχών για τη Στρατηγική Προστασίας της Βιοποικιλότητας της Ε.Ε. γίνεται αναφορά και στο έργο που γίνεται στην Ελλάδα από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, ως ένα επιτυχημένο παράδειγμα. .
Συγκεκριμένα πρόκειται για την επίσημη έκδοση : Multilevel-governance of our natural capital: the contribution of regional and local authorities to the EU Biodiversity Strategy 2020 and the Aichi Biodiversity Targets. Part A: Analysis and case studies.

Εκεί ως επιτυχημένα παραδείγματα αναφέρονται δέκα (10) δράσεις από διάφορες χώρες. Ανάμεσα σε αυτά μνημονεύεται το έργο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης για την προστασία και τη διαχείριση του κολχικού φασιανού στο Δέλτα του Νέστου. (Management measures for the protection of Phasianus colchicus in the Nestos Delta implemented by Hunting Federation of Macedonia & Thrace (Greece).


Η ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή του Νέστου, που αποτελεί μοναδικό ενδιαίτημα του άγριου φασιανού στην Ελλάδα, και πιθανόν σε όλη την Ευρώπη. Σε συνεργασία με την οικεία δασική αρχή εκπονεί και εκτελεί διαχειριστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση του ενδιαιτήματος και δράσεις παρακολούθησης για τον αριθμό των υπαρχόντων κολχικών φασιανών, την αναλογία σε αρσενικά/θηλυκά, τις κύριες απειλές και προτείνει ειδικά μέτρα διαχείρισης. Το έργο της έχει αναγνωριστεί και από διεθνείς οργανισμούς, που επισκέφθηκαν την περιοχή και συνεργάζονται με την Κυνηγετική Ομοσπονδία, όπως ο Οργανισμός Θήρας και Προστασίας της Άγριας Πανίδας της Αγγλίας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Προστασίας των Φασιανοειδών.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό το έργο αυτό να αναγνωρίζεται και από όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Επιτροπή των Περιφερειών (Commiteee of the Regions) και να είναι μάλιστα το μοναδικό παράδειγμα από την Ελλάδα που μνημονεύει αυτή η επίσημη αναφορά της Ε.Ε.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας