αγωνες

Published on 21 Φεβρουαρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Πόιντερ & Σέττερ Ντέρμπι 2016. Οι νικητές της πρώτης ημέρας…

αποστολή στον Λαγκαδά: Νάσος Φωτακόπουλος

Mε την συμμετοχή 80 περίπου νεαρών σκύλων διοργανώθηκε χθες, 20 Φεβρουαρίου η πρώτη ημέρα του διήμερου ντέρμπι για Πόιντερ & Σέττερ στις Σέρρες και την Επανομή. Για μια ακόμα φορά, όπως καθε χρόνο,  τα Αγγλικά Σέτερ ήταν πολύ περισσότερα από τα Πόιντερ με την αναλογία να ΄΄κάθεται΄΄ στο 50 έναντι 30.  Οι σκύλοι που παρουσιάστηκαν ήταν κυρίως πρωτοεμφανιζόμενοι ενώ δε έλειψαν και οι ”επαγγελματικές΄΄ παρουσίες σκύλων που έχουν ήδη διακριθεί σε Αγώνες Μεγάλης Έρευνας και Έρευνας Κυνηγίου. Οι κριτές απένειμαν τον χαρακτηρισμό ΄΄Εξαίρετος΄΄ σε οκτώ Σέττερ και πέντε Πόιντερ τα οποία σήμερα το πρωί (21 Φεβρουαρίου) έδωσαν μπαράζ για την ανάδειξη του κορυφαίου κάθε φυλής.

geisaGeisa tou Giappou με κυναγωγό τον Μάριο Λουλουδάκη

Τα Πόιντερ

Νικητής, για την πρώτη πάντα ημέρα του ντέρμπι, για  τα Πόιντερ, ήταν ο ΖΑΚ με κυναγωγό τον Παναγιώτη Μανωλάκη ενώ αξίζει να σημειωθεί η αναφορά του επικεφαλής των κριτών κ Νίκου Κατσαρού στην Geisa tou Giappou. Η Geisa  με κυναγωγό τον Μάριο Λουλουδάκη έχασε στο νήμα την πρωτιά από τον ΖΑΚ απέδειξε όμως ότι είναι μια σπουδαία νεαρή Πόιντερ με ελπιδοφόρο μέλλον.

zakΖΑΚ με κυναγωγό τον Παναγιώτη Μανωλάκη

 Τα Αγγλικά Σέττερ

Ο μεγάλος νικητής της ημέρας ήταν ο Τάκης Λιάσκος από την Φθιώτιδα. Κατάφερε να αναδειχτεί νικητής σε ένα συγκλονιστικό διαδοχικό μπάραζ στο οποίο συμμετείχαν ούτε ένα ούτε δυο, αλλά οκτώ Αγγλικά Σέττερ. Παρουσίασε υποδειγματικά την Lady μια σπουδαία ασπροπορτοκαλόχρωμη θηλυκιά η οποία παρά τον ακανόνιστο άνεμο έκανε την καλύτερη παρουσία και έπεισε τους κριτές (επικεφαλής των οποίων ήταν ο κ Γιάννης Φουτρής) ότι άξιζε την πρωτιά και μαζί  την ανάδειξη της σε βασική φαβορί για τον τελικό νικητή του ντέρμπι για το 2016.

ladyLady με κυναγωγό τον Τάκη Λιάσκο


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας