επικαιροτητα

Published on 21 Απριλίου, 2016 | by Kynoclub

0

Οι Οικολόγοι Πράσινοι βλέπουν ότι τους συνθλίβει η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ!

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι (ΟΠ) γίναμε ανήμποροι, περιθωριοποιημένοι, θεατές μιας σχεδόν ουσιαστικής συνέχειας με τις παρωχημένες πολιτικές του παρελθόντος και της θρασείας, καθημερινής, υποθήκευσης περιβαλλοντικών και πολιτισμικών αγαθών στο όνομα της επικοινωνιακής φούσκας μιας κάποιας “ανάπτυξης”».

Πρόκειται ουσιαστικά για τη φράση-σύνοψη ψηφίσματος που κατατέθηκε στη Συνδιάσκεψη της Περιφερειακής Οργάνωσης του κόμματος στην Αττική την Κυριακή, όπου κατατέθηκαν προβληματισμοί, διαφωνίες και προτάσεις για τη συνεργασία ΟΠ-ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο μειοψήφησε (συγκέντρωσε την έγκριση του 35% των μελών), ωστόσο στέκεται ικανό να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του κόμματος – «εξαφανισμένο από τις δημοσκοπήσεις και την κοινωνία, ενώ η απόφαση για τη συνεργασία στόχευε ακριβώς στο αντίθετο», σημειώνεται στο ίδιο ψήφισμα.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του, «οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στον αντίποδα των προγραμματικών της εξαγγελιών στο θέμα της προστασίας του φυσικού και ανθρωπογενούς / πολιτισμικού περιβάλλοντος».

Διαπιστώνουν δε, «σοβαρότατη συστηματική παραβίαση της συμφωνίας προγραμματικής μας συνεργασίας [ΟΠ -ΣΥΡΙΖΑ] μέσω των 22+15 πάγιων οικολογικών μας θέσεων και προτάσεων» και ως εκ τούτου «το βαρύ πολιτικό και κοινωνικό κλίμα μετά την ήττα των διαπραγματεύσεων και τα πενιχρά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, χρεώνουν δυσανάλογα και τους ΟΠ, αφού δεν συμμετέχουν σχεδόν καθόλου στη διαμόρφωση της κυβερνητικής στρατηγικής».

Πηγή: http://www.efsyn.gr/ 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας