επικαιροτητα

Published on 25 Ιουλίου, 2016 | by Kynoclub

0

Εκπαιδευμένοι σκύλοι βρίσκουν δηλητηριασμένα δολώματα! Δες το βίντεο…

Πραγματοποιήθηκε στις 21/7/2016 η παρουσίαση-επίδειξη της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ) στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Από σήμερα, τα σκυλιά είναι στη βάση τους και θα επιχειρούν, η μεν Ντάικα με χειριστή τον Ομοσπονδιακό  Θηροφύλακα Σπύρο Νηστικάκη (6948 512177) στις ΠΕ Ηρακλείου και Λασιθίου, η δε Καρίνα με χειριστή τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Γιάννη Γρηγοράκη (6948 512153) στις ΠΕ Χανίων και Ρεθύμνου.

Η ΚΟΣ επικεντρώνεται στην ανεύρεση δηλητηριασμένων δολωμάτων και νεκρών δηλητηριασμένων ζώων με προτεραιότητα στην ύπαιθρο, έπειτα από σχετική ενημέρωση/καταγγελία από ιδιώτες ή και αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίοι θα μπορούν να ενημερώνουν για πιθανά περιστατικά δηλητηρίασης είτε απευθείας στους χειριστές των σκύλων (τηλ παραπάνω), είτε στα τηλέφωνα της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου (28210 98147) και του ΠΚ-ΜΦΙΚ (2810 393281), είτε στις αρμόδιες υπηρεσίες (Αστυνομία ή/και Δήμος εάν πρόκειται για αστική περιοχή ή κοντά σε κατοικημένη περιοχή, Αστυνομία/αρμόδια Δασική Υπηρεσία εάν πρόκειται για την ύπαιθρο).

Οι καταγγελίες θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτομερείς (ακριβές σημείο περιστατικού, τύπος χώρου, πιθανά ευρήματα, τηλέφωνα επικοινωνίας με το άτομο που δίνει την πληροφορία κ.α.) και οποιοδήποτε εύρημα δεν θα πρέπει να μετακινείται από την περιοχή, πριν ειδοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και η ΚΟΣ. Για περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο http://www.akokd.gr/page-105.html


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας