επικαιροτητα

Published on 4 Νοεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Σωκράτης Φάμελος ο νέος Υπουργός ….Κυνηγίου!

Ο κ Σωκράτης Φάμελος, χημικός μηχανικός με μεταπτυχιακό στο περιβάλλον, είναι ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος. Ο κ Φάμελος   διαδέχεται τον κ Τσιρώνη ο οποίος μετακινήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Χαρακτηρίζεται από μετριοπάθεια και από εκφρασμένες θετικές απόψεις για την κυνηγετική δραστηριότητα.

Η επιλογή του κ Σωκράτη Φάμελου ως υπευθύνου για το κυνήγι (εφ όσον παραμείνει στην αρμοδιότητα του αναπληρωτή υπουργού) αντιμετωπίστηκε μάλλον με ανακούφιση από την κυνηγετική ηγεσία.

-Ας ελπίσουμε ότι από πλευράς ΚΣΕ δεν θα επαναληφτούν τα τραγικά ΄΄διπλωματικά΄΄ λάθη της  περιόδου υπουργίας του Τσιρώνη και ότι με τον νέο Υπουργό θα υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία.

Το βιογραφικό του κ Σ. Φάμελου

Σωκράτης Πέτρου Φάμελλος

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:

Αθήνα, 27-3-1966

Οικογενειακή Κατάσταση:

Παντρεμένος και πατέρας ενός 14χρονου γιου.

Επάγγελμα:

Χημικός Μηχανικός, Ελεύθερος Επαγγελματίας σε θέματα Μηχανικής Περιβάλλοντος, Υδατικών Πόρων, Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Υγρών και Στερεών Αποβλήτων.

Σπουδές:

Τμήμα Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ (1989), Μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό (ΕΑΠ, 2004).

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμης 2014, Επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών. Μέλος Δ.Σ. και Ε.Ε. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. Μέλος της Επιτροπής Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΚΕΔΕ.
Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμης από το 2006. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Επιτροπής Διαβούλευσης, Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης και μέλος ΔΣ και ΕΕ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΚΜ. Μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης. 
Εκλεγμένος στη Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΚΜ) από το 1997 και στην Πανελλαδική Αντιπροσωπεία ΤΕΕ από το 2003. 
Διετέλεσε Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΚΜ, μέλος Διοικούσας Επιτροπής και Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος και μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών. 
Μέλος του SOSTE ΤΟ ΝΕΡΟ, του Συλλόγου Φίλων και Αλληλέγγυων της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης και της Διαδημοτικής Επιτροπής για τη Χωματερή των Ταγαράδων.

. Παντρεμένος με την αρχιτεκτόνισσα Πόπη Καραγιαννίδου, πατέρας του 14χρονου Πέτρου.

Έχει διεθνή επιστημονική δραστηριότητα σε θέματα Περιβάλλοντος, Νερού, Ανακύκλωσης και Αποβλήτων. Διευθυντής Ανάπτυξης της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ανατολική ΑΕ (2001-2013).
Εκλεγμένος στη Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΚΜ) από το 1997 και στην Πανελλαδική Αντιπροσωπεία (2003). Επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών». Διετέλεσε Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΚΜ, μέλος Διοικούσας Επιτροπής και Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος. Μέλος του «Σώστε το νερό», του Συλλόγου Φίλων και Αλληλέγγυων της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, της Διαδημοτικής Επιτροπής για τη Χωματερή των Ταγαράδων.

Υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμης, Επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών. Μέλος Δ.Σ. και Ε.Ε. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και της ΓΣ ΚΕΔΕ. Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμης από το 2006. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Επιτροπής Διαβούλευσης, Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης και μέλος ΔΣ και ΕΕ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΚΜ. Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης και της Γραμματείας.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας