επικαιροτητα

Published on 19 Απριλίου, 2017 | by Kynoclub

0

Τριήμερο εθνικό πένθος για τους στρατιωτικούς που έχασαν την ζωή τους.

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 7.25’ το πρωί, ήταν τύπου Χιούι. Στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης από τη Λάρισα στην Κοζάνη , απογειώθηκε από τη βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβικείο και κινήθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης, όπου προσγειώθηκε προκειμένου να επιβιβαστούν στελέχη της 1ης Στρατιάς. 

Ακολούθως, στις 7. 38’ απογειώθηκαν για να κάνουν την προγραμματισμένη πτήση στο πλαίσιο διαταγμένης υπηρεσίας στη ζώνη ευθύνης της 1ης Στρατιάς. 

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ: «Στις 7.38 υπήρξε απώλεια επικοινωνιών με το ελικόπτερο, ακολούθησε απώλεια ίχνους ραντάρ από τον τοπικό σταθμό της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου σημείωσε ότι: «Ο προβλεπόμενος χρόνος προσγειώσεώς του ήταν 8.50’. Διαπιστώθηκε ότι δεν προσγειώθηκε, αυτομάτως ξεκίνησαν οι διαδικασίες, οι προβλεπόμενες, σε αυτές τις περιπτώσεις, ότι έπρεπε να γίνει, υπό τον Συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων με την ενημέρωση της ιεραρχίας και την παρουσία στο Κέντρο Επιχειρήσεων της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Για την κατάσταση του ελικοπτέρου, ο εκπρόσωπος είπε ότι ήταν συντηρημένο, τηρήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για το πτητικό του έργο, ενώ για τις καιρικές συνθήκες τόνισε ότι: «Υπήρχαν αυξημένες χαμηλές νεφώσεις με βάση περί τα 500 πόδια και περιορισμένη ορατότητα στην περιοχή πτώσης του ελικοπτέρου. Οι άνεμοι ήταν νοτιανατολικοί ασθενείς με ριπές»


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας