επικαιροτητα

Published on 7 Ιουνίου, 2017 | by Kynoclub

0

Καταδίκη από …στρατοδικείο για εγκατάλειψη και τελικό θάνατο ενός Κούρτσχααρ!

Με 18 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή και 600 ευρώ χρηματική ποινή το Πενταμελές Στρατοδικείο Χανίων καταδίκασε την Παρασκευή 26 Μαΐου τον στρατιωτικό, ο οποίος πριν από δύο χρόνια έδεσε μέσα σε θάμνους και εγκατέλειψε τον σκύλο του ράτσας Κούρτσχααρ σε ερημική περιοχή του νομού Χανίων Κρήτης για να πεθάνει από πείνα και δίψα.

Ο σκύλος εντοπίστηκε τυχαία από κάποιον Θηροφύλακα, ο οποίος είδε την αλυσίδα που προεξείχε του θάμνου κι έτσι ανακάλυψε το ζώο σε κατάσταση σοκ, σκελετωμένο, αφυδατωμένο, γεμάτο τσιμπούρια και ψύλλους.

Σ’ αυτούς τους θάμνους ο δράστης έδεσε και
έκρυψε τον σκύλο του για να πεθάνει αβοήθητος 

Ο Θηροφύλακας ενημέρωσε τον φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και εθελοντές μέλη του μετέφεραν τον ετοιμοθάνατο σκύλο σε κτηνιατρείο. Κατάφεραν να εντοπίσουν τον «ιδιοκτήτη» του αφού ο σκυλάκος έφερε ηλεκτρονική ταυτότητα και κατέθεσαν καταγγελία εις βάρος του για βαριά κακοποίηση ζώου.

Όπως αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» η αγόρευση της Εισαγγελέως του Στρατοδικείου ήταν καταπέλτης κατά του κατηγορούμενου και η ποινή που πρότεινε ήταν 3 χρόνια φυλάκιση και 15.000 ευρώ πρόστιμο. Το δικαστήριο όμως τον καταδίκασε σε 18 μήνες ποινή  φυλάκισης με αναστολή και 600 ευρώ πρόστιμο. Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε περισσότερες από 3 ώρες.

Πηγή: http://www.candianews.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας