επικαιροτητα

Published on 13 Νοεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Απειλητικά αγριογούρουνα απέκλεισαν την εθνική οδό Σπάρτης – Καλαμάτας!

Ένα επικίνδυνο φαινόμενο παρατηρείται συχνά-πυκνά στην Εθνική οδό Σπάρτης-Καλαμάτας, στα υψόμετρα του Ταϋγέτου. Πρόκειται για την παρουσία αγριογούρουνων, τα οποία αιφνιδίως «εισβάλλουν» στο δρόμο μέσα από το δάσος και παρεμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων, ενώ  σε κάποιες περιπτώσεις ελλοχεύει άμεσα ο κίνδυνος ατυχήματος.

Πρόσφατο παράδειγμα αυτό που σημειώθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου (11/11), όταν διερχόμενο όχημα με οδηγό έναν Σπαρτιάτη ακινητοποιήθηκε κυριολεκτικά, από περίπου 15-20 αγριογούρουνα που απέκλεισαν τη διέλευσή του, στο ύψος της περιοχή μετά το «Τουριστικό», με κατεύθυνση προς Σπάρτη. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος ο οδηγός, πέρα από το αρχικό σοκ που υπέστη από την ξαφνική εμφάνιση των ζώων, τα τελευταία παρουσίαζαν ιδιαίτερα… απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος του, ενώ «έκλεισαν» το δρόμο για κάμποση ώρα.

Αφού κατάφερε να… απεγκλωβιστεί, ο Σπαρτιάτης οδηγός συνέχισε την μετάβαση προς Σπάρτη, όμως στο ύψος του Ασύλου Ανιάτων, μία ακόμα παρόμοια έκπληξη τον περίμενε στο επεισοδιακό ξημέρωμα. Περίπου πέντε αγριογούρουνα «πετάχτηκαν» μπροστά στο όχημα και ο ανυποψίαστος οδηγός πρόλαβε να τα αποφύγει την τελευταία στιγμή!

Το συγκεκριμένο θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς το φαινόμενο της παρουσίας άγριων ζώων παρατηρείται τόσο στην ΕΟ Σπάρτης-Καλαμάτας, αλλά και σε άλλους δρόμους, όπως στον οδικό άξονα Λεύκτρο-Σπάρτη (σσ έχουν σημειωθεί ατυχήματα στο πρόσφατο παρελθόν)  και άλλες επαρχιακές οδούς του νομού, ιδίως κατά τις βραδινές και νυκτερινές ώρες.

Οι αρμόδιοι φορείς και συλλογικότητες πρέπει να εγκύψουν στο ζήτημα, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, τόσο για την ασφάλεια των  ανθρώπων, αλλά και των ίδιων των ζώων και να αποφευχθούν απρόβλεπτες καταστάσεις. Μέχρι τότε, οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι…

Πηγή: http://lakonikos.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας