επικαιροτητα

Published on 10 Σεπτεμβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Ανοίγει στο ελεύθερο κυνήγι μεγάλο μέρος της ρεζέρβας Παρνασσίδος

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Στο ελεύθερο κυνήγι αποδίδεται  το μεγαλύτερο μέρος της Ε.Κ.Π. Παρνασσίδας μετά την υπογραφή σχετικής απόφασης από τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος κ Σωκράτη Φάμελλο. Ειδικότερα περιορίζεται η έκταση, της  επί χρόνια ανενεργούς ΄΄ρεζέρβας΄΄, από τα 240.000 στρέμματα στα 52.165 και το υπόλοιπο μέρος της θα αποδοθεί στην ελεύθερη κυνηγετική δραστηριότητα.

Έτσι το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, των κυνηγών της Φωκίδας  και του Δασαρχείου Άμφισσας ικανοποιείται σε μεγάλο βαθμό παρά τις αντιδράσεις συγκεκριμένων τοπικών συμφερόντων και των αντικυνηγών  της περιοχής. Ενδεικτικό των πιέσεων που ασκήθηκαν, για να παραμείνει κλειστή η περιοχή στο κυνήγι, είναι η παρέμβαση στο αρχικό σχεδιασμό της συρρίκνωσης που προέβλεπε περιορισμό της ρεζέρβας στα 40.000 στερέματα. Ετσι προστέθηκαν  δυο ακόμα κυνηγετικοί τομείς (Α &Β) της ΄΄μεγάλης ΄΄ ρεζερβας με αποτέλεσμα το τελικό μέγεθος της ΄΄μικρής΄΄ να φτάσει στα 52.165 στρέμματα. Οι περιοχές που προστέθηκαν ή σωστότερα δεν αφαιρέθηκαν από την εναπομείνασα έκταση βρίσκονται στον Αθανάσιο Διάκο και την Καστριώτισσα.

Για τα ακριβή νέα όρια αναμένουμε την δημοσίευση του ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης και μαζί την δημοσίευση του σχετικού χάρτη. Η απελευθερωθείσα έκταση αναμένεται να δοθεί άμεσα στο ελεύθερο κυνήγι ενω η λειτουργία της ΄΄μικρής΄΄ ρεζέρβας παραμένει και πάλι αμφίβολη μια και το δασαρχείο Άμφισσας δηλώνει αδυναμία λειτουργίας της λογω έλλειψης προσωπικού..

Δείτε: Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος ζητά να ανοίξει το κυνήγι στην Ε.Κ.Π. Παρνασσίδας…

Δείτε: Για ζαρκάδια στην Παρνασσίδα!

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας