αγωνες

Published on 27 Σεπτεμβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Πανδαισία στους πρώτους επισήμους Αγώνες Ιχνηλατών στην Οίτη!

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε πριν την διεξαγωγή των πρώτων επίσημων (και ιστορικών) Αγώνων Ιχνηλατών, για όλες τις φυλές, που διοργανώνει ο Κυνοφιλικός Όμιλος Λαμίας με την υποστήριξη του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος, του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας και της Ομάδος Εκπαίδευσης Λαγοκυνηγών (ΟΕΛ). Στους  Αγώνες που θα έχουν ως θήραμα τον λαγό θα παρουσιάσουν τους σκύλους τους σημαντικοί κυνόφιλοι και εκτροφείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδος με ποικιλία καθαρόαιμων φυλών. Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα  συμμετάσχουν Ελληνικοί Ιχνηλάτες, Σεγκούτζι, Αριέγης, Μπήγκλ, Αγγλογαλικοί κ.λ.π. Οι Αγώνες που θα διεξαχθούν στην ευρύτερη περιοχή της  Οίτης, όπως προαναφέρθηκε, είναι επίσημοι με απονομή CACT (Πιστοποιητικό Ικανότητος Πρωταθλητού Εργασίας).

ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ

Οι κριτές των αγώνων είναι ιδιαίτερα έμπειροι  στα κυνολογικά και τα κυνηγετικά δρώμενα όπως επιβεβαιώνει  και το βιογραφικό τους. Πρόκειται για τους κ Αθανάσιο Γκόπη, Αθανάσιο Παπαγεωργίου και Νίκο Φωτακόπουλο. Είναι και οι τρεις τακτικά μέλη του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος και περιλαμβάνονται στους πρώτους έλληνες κριτές που μετά από σειρά εξετάσεων, τόσο πρακτικών όσο και θεωρητικών, έχουν το δικαίωμα και την εξουσιοδότηση από τον ΚΟΕ, και κατ επέκταση από την Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI), να κρίνουν όλες τις φυλές ιχνηλατών σε Αγώνες Κυνηγετικών ικανοτήτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΟΠΗΣ

Ο κ Αθανάσιος Γκόπης  είναι συνταξιούχος δικηγόρος Θεσσαλονίκης και πρωτεργάτης της Ελληνικής Κυνοφιλίας στον Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο. Ερασιτέχνης εκτροφέας με την επωνυμία ΄΄Kratistos” και ιδιοκτήτης διάφορων φυλών ιχνηλατών και σκύλων φέρμας

Περιλαμβάνεται στα πρώτα μέλη του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος και είναι ο πρώτος Έλληνας κριτής μορφολογίας της Ομάδος 7. Ισόβιο μέλος του Κυνολογικού  Ομίλου Σερβίας από τον οποίο αναδείχτηκε κριτής την δεκαετία του 90. Σήμερα είναι κριτής μορφολογίας και εργασίας της Ομάδας 7 (σκύλοι φέρμας), κριτής εργασίας της Ομάδας 6 (ιχνηλάτες) και κριτής μορφολογίας του Ελληνικού Ιχνηλάτη.

Ιδρυτής και επί σειρά ετών πρόεδρος του Ομίλου Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος, έχει κρίνει σε εκατοντάδες Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων και εκθέσεις μορφολογίας. Περιλαμβάνεται στους πέντε πρώτους Έλληνες που αναδείχτηκαν ως κριτές εργασίας Ιχνηλατών από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δικηγόρος ειδικευμένος σε θέματα Εμπορικού και Ποινικού Δικαίου, καθώς και σε θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Εκτροφέας Ελληνικών Ιχνηλατών, ιδιοκτήτης τριών πρωταθλητών σε Εκθέσεις  μορφολογίας με πολλές διακρίσεις ως ΄΄Καλλίτερος φυλής΄΄ και ΄΄Καλλίτερος ομάδας 6΄΄.

Αθλητής Σκοποβολής Ολυμπιακού αθλήματος  TRAP. Πρόεδρος  του αθλητικού σωματείου «Σκοπευτικός Όμιλος  ΑΨΙΔΑ» και του Σκοπευτηρίου Ασπροπύργου ΑΨΙΔΑ. 

Τακτικό μέλος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος της διοίκησης του Ομίλου Αγγλικών Δεικτών Ελλάδος. Επί της θητείας του διοργανώθηκαν για πρώτη φορά, και στην συνέχεια καθιερώθηκαν,  οι Αγώνες Μεγάλης Έρευνας στην Ελλάδα.

Γενικός Γραμματέας του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος. Ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη, κριτής Εργασίας  Ιχνηλατών ομάδας 6. Περιλαμβάνεται στους πέντε πρώτους Έλληνες που αναδείχτηκαν ως κριτές εργασίας Ιχνηλατών από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος.

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιογράφος με εξειδίκευση στα κυνολογικά, κυνηγετικά, περιβαλλοντικά, λαογραφικά και ταξιδιωτικά θέματα. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες ΄΄Εθνος΄΄, ΄΄Ελεύθερος Τύπος΄΄, σε κυνοφιλικά & κυνηγετικά περιοδικά καθώς και σε ειδικές ιστοσελίδες. Έχει διοργανώσει ή έχει συμμετάσχει σε δεκάδες Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων, Εκθέσεις, Σεμινάρια κ.λ.π.

Κριτής Μορφολογίας Σκύλων φέρμας ομάδος 7, Ιχνηλατών (ομάδα 6)  & Ελληνικών φυλών

Κριτής Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων Ιχνηλατών.

Κριτής  Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων ηπειρωτικών σκύλων φέρμας.

Διπλωματούχος Επιμελητής Κυνηγετικής Αγωγής Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Διπλωματούχος Εκπαιδευτής Σκύλων

Ερασιτέχνης κυνοτρόφος με την επωνυμία ΄΄Ilis”

Πρόεδρος Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος

Τέως Αντιπρόεδρος και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, Ομίλου Κυνοφίλων Αθηνών, Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη κ.λ.π

Ιδρυτικό μέλος των Ομίλων Πόιντερ-Σέττερ, Ελληνικού Ιχνηλάτη, Φωκίδος κ.λ.π

Ιδρυτής και εκδότης κυνολογικών & κυνηγετικών εντύπων ΄΄ΚΥΝΟΛΟΓΙΑ΄΄, ΄΄Κυνήγι-Κυνηγόσκυλα, ΄΄Εθνος-Κυνήγι΄΄

Ιδρυτής kynoclub.gr – kynology.gr

Συγγραφέας 2.500 κυνοφιλικών και κυνηγετικών άρθρων.

Περιλαμβάνεται στους πέντε πρώτους Έλληνες που αναδείχτηκαν ως κριτές εργασίας Ιχνηλατών από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι καθαρόαιμοι ιχνηλάτες (Ομάδα 6) που διαθέτουν γενεαλογικό πιστοποιητικό του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος  (ΒΕΑ ή ΒΕΚ), βιβλιάριο εργασίας (εκδίδεται από τον ΚΟΕ) και φέρουν ηλεκτρονική ταυτοποίηση (microchip).                             

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ για τον πρώτο σκύλο, 15 για το δεύτερο και από τον τρίτο και για περισσότερους 10 ευρώ για κάθε σκύλο και ανά ημέρα.

Οι κατηγορίες συμμετοχής είναι οι εξής: ατομικό, ζεύγος και αγέλη (4 έως 8 σκύλοι). Στις κατηγορίες ζεύγους και αγέλης οι σκύλοι πρέπει να είναι της ίδιας φυλής.

Δηλώστε συμμετοχή  αναφέροντας όνομα σκύλου φυλή, ιδιοκτήτη, κυναγωγό, κατηγορία συμμετοχής, αριθμό βιβλιάριου εργασίας και αριθμό microchip

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής τηλ.  . 697.746.5003  email:lamiadogsociety@gmail.com

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ & ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Παύλιανη Φθιώτιδος

Ξενοδοχείο ΄΄Εποχές΄΄   τηλ. 22310 83111  http://petrinohotel.gr/  info@petrinohotel.gr

Δίκλινο 50 ευρώ-τρίκλινο 60 ευρώ

Ώρα συνάντησης & αναχώρησης: 0.6.00 Σάββατο & Κυριακή 29-30 Σεπτεμβρίου

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, μετά την ανάλυση της ημέρας και τις απονομές, θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τον Νίκο & την Νάσια Βελέντζα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Παναγιώτης Καραδήμας τηλ. 697.746.5003

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή οι συμμετοχές των σκύλων δεν είναι απεριόριστες και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, από όλη την Ελλάδα, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Δηλώστε λοιπόν έγκαιρα συμμετοχή ώστε να βοηθήσετε και στην καλύτερη διοργάνωση των αγώνων.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας