εξορμησεις

Published on 12 Οκτωβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Όσα είδε ο κυνηγός στην νήσο Κώ!

κείμενο-φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Είναι ένας από τους πλέον ενδιαφέροντες κυνηγετικούς προορισμούς το νησί του Ιπποκράτη και των 1200 κυνηγών. Έχει έκταση 295 τ.χ και πληθυσμό 34.000 μόνιμους κατοίκους. Τα καλοκαίρια οι τουρίστες ανεβάζουν τον πληθυσμό στις 200.000  οπότε οι πάντες ασχολούνται με το εθνικό μας …προιόν. Όταν όμως μπαίνει ο Οκτώβρης οι κυνηγοί και οι κυνόφιλοι επιστρέφουν στα κυνηγοτόπια και την ενασχόληση με τους σκύλους τους.

-Αρχές Οκτώβρη επισκέφτηκε και ο γράφων το νησί με αφορμή το σεμινάριο που διοργάνωσε ο Κυνοφιλικός Όμιλος της Κώ. Ευκαιρία για φωτογραφίες και σημειώσεις. Δείτε λοιπόν κάποιες από τις εικόνες  και τα στιγμιότυπα που βιώσαμε στην ολιγοήμερη παραμονή μας στο όμορφο νησί…

Το σκυλόκουτο του …τζαμά!

Αναμφίβολα είναι από τις πλέον πρωτότυπες πατέντες! Είναι το σκυλόκουτο  του …τζαμά. Μια εργονομική κατασκευή που εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το χώρο της καρότσας του μικρού φορτηγού. Και οι ανάγκης της δουλειάς εξυπηρετούνται και οι σκύλοι μεταφέρονται με ασφάλεια στον κυνηγότοπο. 

Δεν μας άφησες να κοιμηθούμε…

    Το σημείωμα είναι μάλλον ευγενικό.  Το είδαμε κολλημένο σε ΄΄αγροτικό΄΄ διπλοκάμπινο κάτω από το ξενοδοχείο όπου έγινε το σεμινάριο την επομένη μέρα. Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν…

Παρ΄ τον σκύλο σου και μπρός….

Πρώτη φορά βλέπουμε το …δασαρχείο να απαγορεύει την παρουσία σκύλων σε πάρκο. Η απαγορευτική ταμπέλα δεν αναφέρεται σε ελεύθερα σκυλιά αλλά γενικά σε σκυλιά και (προφανώς) ακόμα και δεμένα. Μάλλον είναι ολίγον ….σκυλοφοβικό το Δασαρχείο της Κώ.

Παντού κυνηγοί…

Οι κυνηγοί της Κω βρίσκονται παντού. Τους συναντάς σε κάθε σου βήμα και τους καταλαβαίνεις ακόμα και αν δεν κρατάνε όπλο. Στον δρόμο, στα μαγαζιά,  στα αυτοκίνητα, στα μηχανάκια… Ακόμα και στα διαλειμματα της δουλειάς τους ασχολούνται εκτός από τα παιδιά και με τα σκυλιά τους. Καλημέρα Πανορμίτη με τον γιο σου και το Σέττερ σου!

Ένα ευγενικό Πόιντερ

Το παλιό ΄΄αγροτικό΄΄ σταμάτησε έξω από το καφέ. Το προρτοκαλόχρωμο Πόιντερ περίμενε υπομονετικά χαζεύοντας την κίνηση και τους τουρίστες. Μας έδωσε την ευκαιρία να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες και να το θαυμάσουμε. Τέλεια κοινωνικοποιημένος και εξαίρετος σύντροφος. Υποθέτουμε και εξαίρετο κυνηγόσκυλο. Εύγε στον ιδιοκτήτη του που το παίρνει δίπλα του, μέσα στην καμπίνα, όπως αξίζει σε ένα φίλο και σύντροφο στο κυνήγι.

Συνάντηση κορυφής…

Η αναμνηστικές φωτογραφίες με φίλους είναι τα πολύτιμα …λάφυρα που θα φυλαχτούν για πάντα στο ερμάρι των αναμνήσεων. Από αριστερά: Νίκος Φωτακόπουλος, Βαγγέλης Ζήκας ο οικοδεσπότης και ψυχή του Κυνοφιλικού Ομίλου της Κώ, Μιχάλης Λάμπρου αυτόχθων και αυτός, Νίκος Στεφανάτος και Κώστας Γούναρης για τον οποίο πρέπει να (θα) κάνουμε ειδικό …αφιέρωμα!

Νησί για κυνήγι και αγώνες

Παρά την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη του νησιού η Κως παραμένει ένας ενδιαφέρον κυνηγότοπος με ποικιλία θηραμάτων. Τα ενδημικά όπως η πέρδικα και το αγριοκούνελο ενδιαφέρουν περισσότερο ενώ από τα αποδημητικά η μπεκάτσα, η τσίχλα και το ορτύκι. Οι εξορμήσεις σε κοντινά νησιά όπως η Νίσυρος περιλαμβάνεται στα ετήσια …καθήκοντα του περδικοκυνηγού της Κω που σέβεται τον εαυτό του. Τα τερέν της Κω προσφέρονται για την διοργάνωση αγώνων πρακτικού κυνηγίου ενώ υπάρχουν και εξαιρετικοί χώροι για διοργάνωση …κλασικών αγώνων!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας