κόσμος

Published on 16 Οκτωβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Οι λαγοί πεθαίνουν στην Αγγλία!

επιμέλεια-φωτο: Ν Φωτακόπουλος

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο αγρότες της Αγγλίας βρίσκουν ψόφιους λαγούς. Η αιτία της θνησιμότητας αποδίδεται, ως υποψία, σε μετάλλαξη της μυξωμάτωσης και του ιού RDH που επηρεάζουν πλέον τους λαγούς. Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι τα επόμενα δυο χρόνια θα υπάρξει δραματική μείωση του πληθυσμού των λαγών.  

-Κατά το μήνα Σεπτέμβριο, οι αγρότες στην ανατολική Αγγλία ανέφεραν ότι βρέθηκαν αρκετοί λαγοί, αλλά δεν έχουν παρασχεθεί ακόμη στοιχεία για το συνολικό αριθμό δειγμάτων που βρέθηκαν νεκρά. Υπάρχει υποψία ότι η μυξωμάτωση ή το RDH_2 έχουν μεταλλαχθεί και αρχίζουν να επηρεάζουν τους λαγούς.  Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας συνεργάζονται με τις οργανώσεις των Norfolk και Suffolk Wildlife Trusts για να διερευνήσουν την αιτία των μυστηριωδών θανάτων λαγών στην περιοχή. 

Για αρκετές εβδομάδες οι αγρότες στις κομητείες της ανατολικής Αγγλίας βρίσκουν άρρωστους και νεκρούς λαγούς. Οι αρχές έχουν ζητήσει τη συνεργασία των αγροτών ενώ η Δρ. Diana Bell, από τη Σχολή Βιολογικών Επιστημών του UEA, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που αποκτά η συνεργασία των πολιτών στην αντιμετώπιση του και την κατανόηση του μεγέθους του προβλήματος.   Η γιατρός επιβεβαίωσε ότι μέχρι να έχουν μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων που μπορούν να ερευνήσουν στο εργαστήριο, δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την ασθένεια και τις αιτίες που σκοτώνουν τους λαγούς.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας