επικαιροτητα

Published on 24 Δεκεμβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Στο εδώλιο βοσκός για τον θάνατο σκυλιών

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα καθίσει 87χρονος βοσκός κατηγορούμενος για τον θάνατο σκυλιών με φόλες!

Η σύλληψη του 87χρονου βοσκού είχε γίνει πριν από τέσσερα χρόνια από προσωπικό της θηροφυλακής σε συνεργασία με επίλεκτα στελέχη του Δασονομείου Γενναδίου και είχε ως αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώων συντροφιάς κατ’ εξακολούθηση. Η δίκη, σε πρώτο βαθμό,  έγινε πριν από ενάμιση χρόνο και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 7.000 ευρώ στον 87χρονο κατηγορούμενο. Κατά της απόφασης αυτής ο ηλικιωμένος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 8 Ιανουαρίου 2019 από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όλα ξεκίνησαν στις 2 Φεβρουαρίου 2014  οπότε και σε περιοχή της Νότιας Ρόδου εντοπίστηκαν γύρω από περιφραγμένη περιοχή που διατηρεί ο 87χρονος και βόσκει τα πρόβατά του, τεμάχια νωπού κρέατος (εντόσθια – συκώτι) εμποτισμένα με παρασιτοκτόνο φάρμακο (φόλα).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τις φόλες τις είχε τοποθετήσει ο  87χρονος προκειμένου να δηλητηριάσει άγρια ζώα αλλά και κυνηγόσκυλα.
Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής ήταν, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, να δηλητηριαστούν και να βρουν τραγικό θάνατο τρία κυνηγετικά σκυλιά ημεδαπού.

Επίσης στις 5 Οκτωβρίου 2013 ο 87χρονος κατηγορείται ότι είχε τοποθετήσει στο ίδιο σημείο και άλλα κομμάτια κρέατος εμποτισμένα με δηλητήριο, τα οποία κατανάλωσε κυνηγετικός σκύλος και άλλου συμπολίτη μας ο οποίος και θανατώθηκε. Σημειώνεται πως ο 87χρονος φέρεται να είχε βάλει φόλες στην ίδια περιοχή και άλλα χρονικά διαστήματα το 2013 και το 2014. Συνήγορος υπεράσπισης του 87χρονου παραστάθηκε ο κ. Δήμος Μουτάφης.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας