κόσμος

Published on 5 Φεβρουαρίου, 2019 | by Kynoclub

0

Ιταλία: Κατασχέθηκαν 10.000 τσιχλοκότσυφα από συμμορία οργανωμένης λαθροθηρίας.

κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Περισσότερα από 10.000 πουλιά (!) κατασχέθηκαν από τις δασικές αρχές και του καραμπινιέρους του Tredino Alto Adige σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές της Λομβαρδίας, και της Τοσκάνης και άλλων επαρχιών. Τα πουλιά που ήταν κυρίως τσίχλες, κοτσύφια αλλά και σιταρήθρες, καρδερίνες, σπίνοι  κ.λ/π συλλαμβάνονταν με παγίδες από συμμορία επτά λαθροθηρών που είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση. Ένα μέρος των πουλιών χρησιμοποιείτο για αναπαραγωγή, ένα μέρος πουλιόταν ως έδεσμα (και σε μορφή κιμά) ενώ πολλά από αυτά διοχετευόντουσαν στην αγορά ως ζωντανά ωδικά πτηνά. Οι τιμές των ζωντανών πουλιών ήταν ιδιαίτερα υψηλές και κειμενόντουσαν από 300 έως 800 ευρώ για τα πλέον καλλικέλαδα και σπάνια πουλιά.

Η συμμορία είχε τεθεί υπό παρακολούθηση επί μακρό από τις αρχές και οι κατηγορίες που την βαρύνουν είναι ιδιαίτερα βαριές και επεκτείνονται πέρα από την λαθροθηρία και το λαθρεμπόριο και στην κακοποίηση ζώων μια και πέρα από την θανάτωση πραγματοποιούσε και ΄΄επεμβάσεις΄΄ στα γεννητικά όργανα των πουλιών (!)  για να γίνουν πιο καλλικέλαδα ώστε να πιάνουν καλύτερη τιμή.

Για τον διοικητή του δασικού σώματος του Trentino κ Romano Mase αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτύχιες κατά εγκλημάτων εις βάρος της άγριας ζωής και χρειάστηκε να  συνεργαστούν αρκετές περιφέρειες και οι δασικές με τις αστυνομικές αρχές τους.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας