κόσμος

Published on 12 Φεβρουαρίου, 2019 | by Kynoclub

0

Απαγορεύτηκε το κυνήγι στην …Κολομβία!

Κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Κολομβίας  έλαβε αυτή την απόφαση επειδή θεωρεί ότι το κυνήγι “αντιβαίνει στο Σύνταγμα και την προστασία του περιβάλλοντος”, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Caracol Televisión. Η απόφαση που υιοθετείται από το ανώτατο δικαστήριο της Κολομβίας δεν θα τεθεί αμέσως σε ισχύ, επειδή υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι που θα πρέπει να τροποποιηθούν.

Ο José Antonio Lizarazo, δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου, δήλωσε: «Δεν είναι συνταγματικά επιτρεπτά ο φόνος και η κακομεταχείριση των ζώων με αποκλειστικό σκοπό την αναψυχή.» Ο Lizarazo υποστηρίζει επιπλέον ότι  η κυνηγετική δραστηριότητα «έρχεται σε αντίθεση με τη συνταγματική εντολή προστασίας του περιβάλλοντος».

-Αυτό που δεν λέει όμως η είδηση, που μας έρχεται από τα διεθνή site, είναι το γεγονός ότι η Κολομβία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ναρκωτικών στον κόσμο. Και οι κυνηγοί με την παρουσία τους ενοχλούν τέτοιες ΄΄περιβαλοντικές΄΄ καλλιέργειες. Και μια ακόμα αυτονόητη λεπτομέρεια:  Οι βαρόνοι και τα καρτέλ των ναρκωτικών είναι πανίσχυρα σε αυτή την χώρα της λατινικής Αμερικής που είναι η μοναδική στον κόσμο που απαγορεύει συνολικά το κυνήγι. Λογικό είναι λοιπόν να επηρεάζουν (τα καρτέλ) και με διαφόρους τρόπους να επιτυγχάνουν τις (νομικές) αποφάσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους εντός και εκτός Κολομβίας.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας