αγωνες

Published on 24 Φεβρουαρίου, 2019 | by Kynoclub

0

Οι Ελληνικοί Ιχνηλάτες γιόρτασαν τα 60 χρόνια τους στα τερέν των Σερρών!

κείμενο-Φώτο: Νάσος Φωτακόπουλος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις  και οι αγώνες για τα ΄΄60χρονα΄΄ του Ελληνικού Ιχνηλάτη από τον Όμιλο της φυλής σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σερρών. Σε κλίμα ”εθνικής ενότητας΄΄ οι λάτρεις της εθνικής μας ράτσας έδωσαν το παρών στην πρόσκληση του Ομίλου και παρουσίασαν τα σκυλιά τους, στα πανέμορφα τερέν της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής των Σερρών, σε πέντε έλληνες και τέσσερις ιταλούς κριτές. Οι κ Gian Carlo Bosio, Marrcello Massardi, Dr Giouseppe Cicchiti, Della Giovanna , Αθανάσιος Γκόπης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Φώτης Πεσιλής, Ιωάννης Φραγκίδης και Νίκος Φωτακόπουλος ήταν οι κριτές του διημέρου που, κάτω από δύσκολες συνθήκες (ειδικά την πρώτη ημέρα), αξιολόγησαν και έκριναν τους ιχνηλάτες που προέρχονταν από όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Το χιόνι που έπεσε στην περιοχή λίγες ώρες πριν το πρώτο   ΄΄λύσιμο΄΄ σκέπασε ίχνη και …ελπίδες διοργανωτών και κυναγωγών. Όμως η δεύτερη ημέρα ήταν τελείως διαφορετική μια και οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες έστω και αν η παγωνιά ήταν ιδιαίτερα αισθητή αφού ο υδράργυρος έδειξε -6 βαθμούς κελσίου.

Ο νικητής 

Νικητής της ημέρας, και του διήμερου, αναδείχτηκε η τετράχρονη ΄΄Σένα΄΄ του νεαρού κυναγωγού Κωσταντίνου Τόπκα από το Λιπαρό Γιαννιτσών. Η ΄΄Σένα΄΄ κάνοντας μια άψογη παρουσίαση βρήκε ίχνη και στην συνέχεια τηρώντας πιστά τους κανονισμούς και τα ζητούμενα των αγώνων τίμησε την φυλή της  αποσπώντας τον χαρακτηρισμό  1ος ΄΄Εξαίρετος΄΄ και συνολική βαθμολογία τους 162 βαθμούς. Μια βαθμολογία  που είναι μια από τις υψηλότερες που έχουν αποδοθεί στην σύντομη ιστορία των ελληνικών αγώνων.  Οι κριτές που απέδωσαν αυτή την βαθμολογία και τους επαίνους στην Σένα και τον κυναγωγό της ήταν οι Νίκος Φωτακόπουλος και ο Δόκτωρ Giouseppe Cicchiti που έκριναν το τέταρτο τερέν από τα πέντε συνολικά τερέν με τις 25 συμμετοχές. 

Οι διακριθέντες 

-Στο πέμπτο τερέν οι κ Bozio -Φραγγίδης απέδωσαν 151.25 βαθμούς στην αγέλη των τεσσάρων σκύλων του κ Γιάννη Γκιουνέλα και τον χαρακτηρισμό 1ος ΄΄Πολύ Καλός΄΄. Στο ίδιο τερέν είχαμε ακόμα μια κατάταξη στην βαθμολογία που ήταν για το ζεύγος ΄΄Μάτας΄΄ και ΄΄Δούκισα΄΄  των  κ. Στογιατζίκη- Μαργαριτιάδη με μέσο όρο τους 121,5  και τον χαρακτηρισμό ΄΄Επαρκής΄΄. 

-Στο τερέν 2 το οποίο, έκρινε ο πρόεδρος του Ομίλου κ Φώτης Πεσιλής  είχαμε στην βαθμολογία που το ζευγάρι ΄΄Θαλής΄΄ και την ΄΄Λητώ΄΄ των Γιώργου Ρινοτά και Νίκου Πάνου  με μέσο όρο βαθμολογία τους 140 βαθμούς και χαρακτηρισμό ΄΄Καλός΄΄. 

Η Κύπρος ήταν εκεί…

Από μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αδελφοί Κύπριοι. ΄΄Κλιμάκιο΄΄ του Ομίλου Ελληνικού Ιχνηλάτη της Μεγαλονήσου τίμησε με την παρουσία του τα 60 χρόνια από την επίσημη και διεθνή αναγνώριση της φυλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα στους δυο Ομίλους και αναμφίβολα αξίζουν για αυτό τον λόγο, συγχαρητήρια και στις δυο διοικήσεις….

   Μείνετε συντονισμένοι…

-Σε επόμενες αναρτήσεις θα αναφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες από τους Αγώνες των Σερρών που αποτελούν πλέον ιστορικό σταθμό στην ιστορία των ελληνικών ιχνηλατών και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία τους. Περισσότερα στιγμιότυπα θα μπορέσετε να δείτε ΄΄ζωντανά΄΄ μέσα από την βιντεοταινία που θα προσφέρει ο ΟΦΕΙ ώστε όσοι δεν παρευρέθηκαν να μπορέσουν να ζήσουν, έστω και με αυτό τον τρόπο, την φανταστική ατμόσφαιρα των αγώνων των Σερρών.

Εύγε πρόεδρε…

Θα ήταν όμως παράλειψη αν δεν αναφέραμε σε τούτη την ανάρτηση τα πιο θερμά συγχαρητήρια, όλων όσων βιώσαν αυτή την εκδήλωση, στον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών κ Πασχάλη Παρατσουκίδη για την ανιδιοτελή προσφορά του και το όραμα που έχει τόσο για τον Σύλλογο του όσο και για τον Ελληνικό Ιχνηλάτη. Ισότιμα συγχαρητήρια αξίζουν και στο διοικητικό του Συμβούλιο όπως και στους Φώτη Πεσιλή, Γιάννη Φραγκίδη, Θανάση Γκόπη και Μιχάλη Πεζίκογλου  που οργάνωσαν τα πάντα με υποδειγματικό …επαγγελματισμό! Θα επανέλθουμε. Μέχρι τότε μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον Ελληνικό Ιχνηλάτη στο σχετικό  λινκ.

δειτε: Σημειώσεις για τον Ελληνικό Ιχνηλάτη


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας