αγωνες

Published on 2 Απριλίου, 2019 | by Kynoclub

0

Αγώνες για Ελληνικούς Ιχνηλάτες στα Καλάβρυτα…

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός

Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία διοργανώθηκαν οι διήμεροι αγώνες (30&31 Μαρτίου)  που είχε προγραμματίσει o Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη στην περιοχή των Καλαβρύτων σε συνεργασία με τον τοπικό Κυνηγετικό Σύλλογο. Παρά τις δυσμενείς καιρικές  προβλέψεις για θυελλώδεις ανέμους η διαδικασία εξελίχτηκε ομαλά έστω και αν την πρώτη ημέρα (οκτώ συμμετοχές σε δυο τερέν )  δεν είχαμε σκύλους στην βαθμολογία. Αντίθετα την δεύτερη ημέρα, σε ένα εξαίρετο βιότοπο, υπήρξαν δυο συμμετοχές με επιτυχίες και κατάταξη στην βαθμολογία.


Ζεύγος  Ελληνικών Ιχνηλατών της οικογένειας Παπαχρήστου

Στο πρώτο τερέν με κριτή τον Νίκο Φωτακόπουλο και βοηθό τον Δημήτρη Καψάσκη  το ζεύγος  ΄΄Ερμής΄΄ και  ΄΄Φρόσω΄΄ με κυναγωγό τον κ Παπαχρήστο κατάφερε να μπει στην βαθμολογία με τον χαρακτηρισμό ΄΄Επαρκής΄΄  μια και οι συνολικά 15 βαθμοί ποινής που επιβλήθηκαν στους δυο σκύλους τους στέρησαν μια καλύτερη συγκομιδή βαθμών.  Η τελική βαθμολογία με μέσο όρο 124 βαθμών (για το ζευγάρι) τα έφερε και στην δεύτερη θέση έναντι των 150 βαθμών που συγκέντρωσε ως ατομική βαθμολογία η Λίζα του κ Χρήστου Κατσικονούρη  από την Αρχαία Ολυμπία με κριτή τον Φώτη Πεσιλή. Στο τρίτο τερέν όπου έκρινε ο κ Αθανάσιος Παπαγεωργίου  με βοηθό τον  Δημήτρη Ανδριόπουλο, δεν υπήρξε αποτέλεσμα μια και δεν ΄΄σηκώθηκε΄΄ λαγός.


Οι νικητές με τους κριτές και τον πρόεδρο της Γ ΚΟΠ κ Παναγιώτη Γραμματσούλια
και τον πρόεδρο του ΚΣ. Καλαβρύτων Αλέξη Αποστολόπουλο .

  Σεμινάριο και ΄΄Αναγνώριση΄΄

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των αγώνων  διοργανώθηκε παράλληλη εκδήλωση ΄΄αναγνώρισής΄΄ για σκύλους που δεν είχαν γενεαλογικά πιστοποιητικά ενώ στο σεμινάριο που ακλούθησε παρουσιάστηκαν όλες οι πτυχές και οι κανονισμοί που διέπουν τους Αγώνες Ιχνηλατών από τους κριτές κ Πεσιλή και Παπαγεωργίου. Και επειδή κυνηγετική κυνοφιλία  χωρίς κυνήγι δεν υπάρχει ο Νίκος Φωτακόπουλος στο ίδιο σεμινάριο, αναφέρθηκε σε θέματα ασφάλειας καθώς και στην κυνηγετική ηθική και δεοντολογία που πρέπει να χαρακτηρίζει τον σύγχρονο κυνηγό.


Ζεύγος Ελληνικών Ιχνηλατών του κ Κώστα Λαλιώτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Γ ΚΟΠ κ. Παναγιώτης Γραμματσούλιας και  ο Γενικός Γραμματέας της Γ. ΚΟΠ κ Ανδρέας Παπαδάτος που τόνισαν ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου θα βρίσκεται πάντα κοντά και θα στηρίζει όλες τις κυνοφιλικές εκδηλώσεις της επικράτειας της. Ακόμα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών κ Φώτης Καρβέλης, ο πρόεδρος τους Κυνηγητικού Συλλόγου Αιγίου κ Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας κ Γιάννης Σακελαρίου, φυσικά ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαβρύτων  και ψυχή της διοργάνωσης και κ Αλέξης Αποστολόπουλος  και δεκάδες κυνόφιλοι κυνηγοί.


Ο κυναγωγός  κ Χρήστος Κατσικονούρης από την Αρχαία Ολυμπία με την Λίζα 5,5 ετών νικήτρια του διήμερου.

Ο  κυναγωγός κ. Παπαχρήστος με το ζεύγος  ΄΄Ερμής΄΄ και ΄΄Φρόσω΄΄ και τον κριτή Νίκο Φωτακόπουλο.

Ο Γενικός Γραμματέας της Γ ΚΟΠ κ Ανδρέας Παπαδάτος με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Καλαβρύτων κ Αλέξη Αποστολόπουλο.

ΔΕΙΤΕ: Σημειώσεις για τον Ελληνικό Ιχνηλάτη


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας