κυνηγετικα-οπλα

Published on 3 Απριλίου, 2019 | by Kynoclub

0

Γιατί συμφέρει η αγορά μεταχειρισμένου κυνηγετικού όπλου…

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός

Η κατάρρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας, σε ότι αφορά των αριθμό των κυνηγών, όπως είναι φυσικό, έχει φέρει τα πάνω κάτω (και) στην αγορά των κυνηγετικών όπλων. Δεκάδες χιλιάδες δίκαννα και ΄΄καραμπίνες΄΄ προσφέρονται προς πώληση είτε από όσους  έκοψαν το κυνήγι είτε από κληρονόμους αποβιωσάντων κυνηγών. Παράλληλα αρκετοί κυνηγοί οπλοσυλλέκτες που τα χρόνια της ευμάρειας αγόραζαν όπλα, για να ΄΄στολίσουν΄΄ την βιτρίνα τους, σήμερα τα προσφέρουν προς πώληση σε αρκετά καλές τιμές. Δεν είναι άλλωστε λίγα τα τουφέκια  που βλέπουμε στις αγγελίες και αναφέρονται ως αχρησιμοποίητα ή ακόμα και ως ΄΄του κουτιού΄΄.  

Κύρια αιτία της υπερπροσφοράς μεταχειρισμένων όπλων  παραμένει η χωρίς σταματημό μείωση των ενεργών κυνηγών και η μη εισροή νέων στην κυνηγετική δραστηριότητα. Τα αχρησιμοποίητα όπλα λοιπόν, όπως προαναφέρθηκε, προσφέρονται σε δελεαστικές τιμές και σε πολλές περιπτώσεις ως πραγματικές ευκαιρίες.

Σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της τελικής τιμής παίζει η γενική κατάσταση του όπλου, η μάρκα και το μοντέλο και λιγότερο η χρονολογία κατασκευής. Ο αγοραστής που προσανατολίζεται στην αγορά για χρήση στο κυνήγι και όχι για να συμπληρώσει κάποια συλλογή, θα βρει πολλές προσφορές στα όπλα μαζικής παραγωγής και κυρίως στις καραμπίνες που αποτελούν τις τελευταίες  δεκαετίες την δημοφιλέστερη επιλογή. 

Ακολουθούν στις προτιμήσεις τα δίκαννα, οι ΄΄χράπα-χρούπα΄΄ και τέλος τα μονόκαννα. 

-Δεν θα συστήσουμε εδώ μάρκες και μοντέλα απλά και μόνο θα επισημάνουμε τις πάμπολλες ευκαιρίες σε μια ευρεία γκάμα επιλογών. Μάλιστα είναι τέτοια η …υπερπροσφορά μεταχειρισμένων και σε τόσο συμφέρουσες τιμές που έχει οδηγήσει σε κατάρρευση την αγορά των καινούργιων κυνηγετικών όπλων. Ειδικότερα όταν ένα καλομεταχειρισμένο πωλείται  στην μισή τιμή η και ακόμα λιγότερο από όσο κάνει ένα αντίστοιχο καινούργιο ΄΄του κουτιού΄΄. Και ας μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά τα όπλα δεν παλιώνουν και δεν αποσύρονται ποτέ. Τουλάχιστον αυτά που συντηρούνται επαρκώς…

Τα μεταχειρισμένα προσφέρονται προς πώληση είτε απ ευθείας (χέρι με χέρι) είτε μέσω κυνηγετικών καταστημάτων τα οποία είναι λογικό να επιβαρύνουν το τελικό κόστος με κάποιο κέρδος αν και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που (ξε)πουλάνε πιο φτηνά ακόμα και από τον πιο φτηνό ιδιώτη…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας