επικαιροτητα

Published on 1 Ιουνίου, 2019 | by Kynoclub

0

Κόρινθος: Σεμινάριο για ιχνηλάτες και ανήσυχους …λαγοκυνηγούς!

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κορίνθου με την υποστήριξη του Kynoclub.gr  διοργανώνει Κυνοφιλικό-κυνηγετικό σεμινάριο με θέμα τους Ιχνηλάτες και την εργασία τους στο κυνήγι και τους αγώνες. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι κ Αθανάσιος Παπαγεωργίου και Νίκος Φωτακόπουλος που θα αναφερθούν σε θέματα για τις ιδιαιτερότητες των ιχνηλατών, την εργασία τους στο κυνήγι, τις φυλές, τους κανονισμούς και τα ζητούμενα των Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων για λαγόσκυλα.

Αθανάσιος Παπαγεωργίου

Ο κ Αθανάσιος Παπαγεωργίου είναι δικηγόρος Αθηνών με καταγωγή από τα Καλάβρυτα. Είναι ιδρυτικός πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη,  εκτροφέας και ιδιοκτήτης αρκετών πρωταθλητών της εθνικής μας φυλής. Είναι κριτής εργασίας όλων των φυλών ιχνηλατών (ομάδα 6) και ένας από τους πρώτους έλληνες κριτές ιχνηλατών. Είναι αθλητής σκοποβολής, πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου ΄΄Ασπίδα΄΄ και Γενικός Γραμματέας του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος. Είναι εξειδικευμένος νομικός σε θέματα οπλοκατοχής, θήρας και δασικού κώδικα. Έχει προσφέρει αφιλοκερδώς τις νομικές του υπηρεσίες σε Σωματεία και Ομίλους όπως ο ΚΟΕ, ο ΟΚΑΔΕ κ.λ.π. Αρθρογραφεί συχνά για θέματα που  αφορούν τους ιχνηλάτες, το κυνήγι, την σκοποβολή και την οπλοκατοχή.

Νίκος Φωτακόπουλος 

Ο Νίκος Φωτακόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση σε κυνηγετικά και κυνοφιλικά θέματα, με καταγωγή από την Ηλεία και την Αρκαδία. Περιλαμβάνεται στα παλαιοτέρα μέλη του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος και στα ιδρυτικά του ΟΚΑΔΕ,  του Ομίλου Ελληνικού Ιχνηλάτη και αρκετών  ακόμα Κυνοφιλικών Ομίλων. Έχει γράψει περισσότερα από 2.000 άρθρα με θέμα το κυνήγι και τους σκύλους ενώ υπήρξε ιδρυτής και εκδότης των περιοδικών ΚΥΝΟΛΟΓΙΑ, Κυνηγόσκυλα και Έθνος-Κυνήγι.   Είναι διπλωματούχος Επιμελητής Κυνηγετικής Αγωγής, διπλωματούχος εκπαιδευτής σκύλων, και πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος. Ερασιτέχνης εκτροφέας Αγγλικών Σέττερ με την επωνυμία ”Ilis”,  ιδιοκτήτης διαφόρων φυλών και διοργανωτής δεκάδων κυνοφιλικών Σεμιναρίων, Αγώνων και Εκθέσεων μεταξύ των οποίων και η DIANA. Είναι κριτής μορφολογίας από το 1992 (ελληνικών φυλών, ιχνηλατών, φέρμας), κριτής εργασίας ηπειρωτικών φυλών φέρμας, ενώ περιλαμβάνεται στους πέντε πρώτους έλληνες κριτές εργασίας ιχνηλατών (ομάδα 6). 

Στο σεμινάριο πέρα από την βασική θεματολογία για τους ιχνηλάτες  θα προβληθούν βίντεο με θέμα, την κυνηγετική ηθική, την ασφάλεια στο κυνήγι  και την εικόνα του κυνηγίου στην σημερινή κοινωνία ενώ θα ακολουθήσουν ανοικτή συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήσεις. Σε όσους κυνόφιλους συμμετάσχουν θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής ενώ θα προσφερθούν σε όλους σημαντικά δώρα. Υπενθυμίζεται ότι το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου στις 18.30 στο Δημαρχείο Κορίνθου. Για περισσότερες πληροφορίες το τηλ του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορίνθου είναι  27410.25116.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας