θεματα

Published on 14 Αυγούστου, 2019 | by Kynoclub

0

Γ. ΠΕΤΡΑΚΗΣ: Δεν υπάρχει παράβαση εάν δεν έχουμε μαζί μας την άδεια αφού ο νόμος ουδέν προβλέπει!

Κυνηγετικός Σύλλογος Αιγάλεω

Προς όλες τις Δασικές Αρχές και τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της χώρας .

Κάθε χρόνο με καθυστέρηση ξεκινά η έκδοση αδειών θήρας των κυνηγών της χώρας μας, γεγονός άγνωστο για τις υπόλοιπες χώρες . Η έναρξη του κυνηγίου συμπίπτει με τις καλοκαιρινές διακοπές των οικογενειών αλλά βρίσκει και πολλούς κυνηγούς στις εσχατιές της πατρίδας μας για κυνήγι , όπως έχουν δικαίωμα κατέχοντες γενική άδεια.
Οι κυνηγοί που έχουν καταβάλλει το απαιτούμενο αντίτιμο για να θεωρήσουν την άδεια τους πολλές φορές στην έναρξη του κυνηγίου δεν έχουν την άδεια μαζί τους.
Όταν έχει εκδοθεί η άδεια κυνηγίου από τη Δασική Αρχή δεν υπάρχει καμία παράβαση. Ούτε παράβαση υπάρχει εάν δεν την έχουμε μαζί μας, αφού ο νόμος ουδέν προβλέπει. Επίσης τα Δικαστήρια της χώρας μας έχουν κρίνει ότι ακόμη και η εκ των υστέρων της παράβασης έκδοση της άδειας κυνηγίου ( εντός ευλόγου χρόνου ) αίρει το δόλο της παράβασης , αφού ο κυνηγός καταβάλλει ποσό για όλη την κυνηγετική περίοδο .
Σίγουρα η απόδειξη καταβολής δεν είναι άδεια θήρας.Είναι όμως η αφετηρία για την έκδοση της άδειας. Ζητούμενο είναι να κυνηγά ο κυνηγός με άδεια , έχοντας καταβάλλει τα ποσά που απαιτούνται για την άσκηση κυρίως φιλοθηραματικού έργου και όχι η τυπολατρία και η ταλαιπωρία νόμιμων κυνηγών. 
Παρακαλούνται λοιπόν όλες οι Δασικές Αρχές της χώρας καθώς και οι ομοσπονδιακοί και ιδιωτικοί θηροφύλακες των Συλλόγων να ενημερώνονται από εμάς εάν κάποιο μέλος μας που επιδείξει μόνο την απόδειξη του Συλλόγου μας έχει εκδώσει άδεια κυνηγίου.Σημειωτέον ότι στην απόδειξη μας αναγράφεται και ο αριθμός της μελλοντικής άδειας κυνηγίου.
Η συντριπτική πλειοψηφία των αρχών και των θηροφυλάκων έχει επίγνωση του θέματος κι ενεργεί στο πνεύμα της αμοιβαίας συνεργασίας αυτών, των κυνηγετικών οργανώσεων και κυνηγών. Στόχος όλων άλλωστε είναι η δημιουργία κυνηγετικής παιδείας , πάταξη της συνειδητής λαθροθηρίας και η προστασία του περιβάλλοντος και της πανίδας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Γιώργος Πετράκης
Δικηγόρος – Σύμβουλος Κ.Σ.Αιγάλεω

δειτε: Ο Γιώργος Πετράκης μας αυτοσυστήνεται μέσα από 22 ανόμοιες ερωτήσεις.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας