ιχνηλατες

Published on 6 Σεπτεμβρίου, 2019 | by Kynoclub

0

Όσα πρέπει να κάνει ο ικανός Ιχνηλάτης στην εργασία του.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της εργασίας του καλού Ιχνηλάτη; Πως πρέπει αυτός να εργάζεται και ποιές  ικανότητες ή …δεξιότητες πρέπει να τον διακρίνουν ασχέτως φυλής και καταγωγής; Ο κ Παναγιώτης Αγγελόπουλος έμπειρος κυνόφιλος και ιστορικό στέλεχος του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη περιγράφει με ακρίβεια τα προσόντα του άξιου λαγόσκυλου. Ν.Φ

ΟΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ  ΙΧΝΗΛΑΤΗ

κείμενο: Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Τα χαρακτηριστικά εκείνα του ιχνηλάτη που τον καθιστούν ικανό, να επιλύει τα δύσκολα προβλήματα της ιχνηλασίας και να περνά με άνεση τα στάδιά της είναι τα ακόλουθα:

1.Iκανότητα έρευνας. Αποδεικνύεται από επάρκεια και προθυμία στην ανακάλυψη και την διερεύνηση των ιχνών

2. Ακρίβεια ιχνηλασίας. Είναι η ικανότητα στην διατήρηση ελέγχου του ίχνους με συνέπεια ενώ παράλληλα κάνει την καλύτερη δυνατή πρόοδο.

3.Ικανότητα δίωξης. Αποδεικνύεται από την επάρκειά τους στην διατήρηση ελέγχου του ίχνους κατά την δίωξη η οποία θα πρέπει να έχει ρυθμό και ταχύτητα και με προοδευτικές ενέργειες θα διακρίνεται η ικανότητά και η επιδεξιότητα τους.

4.Κατάλληλη χρήση φωνής. Είναι η σαφής φωνητική ένδειξη ανακάλυψης των ιχνών που δηλώνουν την ορθή πρόοδο της ιχνηλασίας, η διατήρηση της αφωνίας επίσης όταν ο ιχνηλάτης δεν είναι σε επαφή με τα ίχνη δηλώνει την ορθή χρήση της.

5.Αντοχή-διάρκεια είναι η κυνηγετική ικανότητα μεγάλης χρονικής διάρκειας με ένταση και πάθος εφόσον αυτό είναι αναγκαίο.

6.Υπομονή – Υπομονετικός θεωρείται ο ιχνηλάτης που παραμένει πρόθυμος στην επίλυση ιχνηλατικών δυσκολιών καθόσον διαφαίνεται η δυνατότητα της επιτυχίας με την συνέχιση της εργασίας του.

7.Αποφασιστικότητα. Είναι η ποιότητα εκείνη του ιχνηλάτη η οποία τον καθιστά ικανό να επιτυγχάνει απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις.

8.Ευφυία. Είναι η ποιότητα εκείνη η οποία και επιτρέπει σε έναν ταλαντούχο ιχνηλάτη να γίνει κορυφαίος,


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας