επικαιροτητα

Published on 7 Οκτωβρίου, 2019 | by Kynoclub

0

Ευχαριστήριο προς την 7η ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας από τον διασωθέντα κυνηγό

Την 7η ΕΜΑΚ Λαμίας  και την  Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας ευχαριστεί με επιστολή του ο Μάριος Σέγκος , ο κυνηγός που την περασμένη Κυριακή είχε ακινητοποιηθεί σε δύσβατη περιοχή του Λιμνιώνα  Εύβοιας . Χρειάστηκε η δύσκολη και επτάωρη  προσπάθεια των ανδρών της 7ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας  τόσο για τον εντοπισμό του όσο και για την μεταφορά  του σε ααφαλές και προσβάσιμο  σημείο  για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο  .

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, την 7η ΕΜΑΚ Λαμίας και την Π.Υ. Χαλκίδας που άμεσα κινητοποιήθηκαν και με κίνδυνο την προσωπική τους ακεραιότητα, πραγματοποίησαν την εξαιρετικά δύσκολη και πολύωρη μεταφορά μου, σε προσβάσιμο σημείο της περιοχής όπου και περίμενε το ασθενοφόρο του EKAB

Η περιοχή ήταν ιδιαίτερα δύσβατη, και σε συνδυασμό με το σκοτάδι έκανε την προσπάθειά τους μεγαλειώδη. Ειδικότερα, σε συγκεκριμένο σκέλος της διαδρομής, με συνεννόηση της 7ης ΕΜΑΚ αποφάσισα να κατέβω από το ειδικά σχεδιασμένο φορείο ( για τέτοιες περιστάσεις), για να μην τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των ανδρών της 7ης ΕΜΑΚ και της Π.Υ.Χαλκίδας, διότι ήταν πραγματικά αδύνατο να περάσουν ταυτόχρονα το φορείο σε οριζόντια κλήση με έμενα μέσα του και τους διασώστες που με μετέφεραν αριστερά και δεξιά από αυτό.

Σε αυτό το σημείο φάνηκε η καρδιά, η δύναμη και τα ψυχικά αποθέματα των διασωστών αυτών αφού με μετέφεραν κυριολεκτικά στα χέρια, με εμένα να προχωράω με το ένα πόδι υποβασταζόμενος από τους συγκεκριμένους ανθρώπους γύρω μου για απόσταση περίπου 300 μετρά.

Θα ήθελα να τονίσω, ότι όλα θα είχαν αποφεχθεί αν η μεταφορά μου γινόταν εναέρια, πράγμα που ζητήθηκε και απορρίφθηκε.

Χωρίς την συνδρομή βοήθειας βοσκού της περιοχής, δεν θα μπορούσε να βρεθεί το σημείο της τοποθεσίας του ατυχήματος. Χαρακτηρίστηκε ως την πιο επικίνδυνη και πολύωρη αποστολή διάσωσης.

                                                                                                                                 Με εκτίμηση
Μάριος Σέγκος

Πηγή: https://www.ilamia.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας