θηροφυλακή

Published on 26 Νοεμβρίου, 2019 | by Kynoclub

0

Υπό κατάρρευση η ιδιωτική Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή λόγω οικονομικών προβλημάτων της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας

Κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον η λειτουργία της Ιδιωτικής Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής λόγω οικονομικών προβλημάτων της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας και των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών. Οι νέες περικοπές στο μισθολόγιο των θηροφυλάκων έχουν ξεκινήσει με την κατάργηση των νυχτερινών και των ΄΄Κυριακάτικων΄΄,. Αυτές οι περικοπές αγγίζουν τα 200 ευρώ μηνιαίως στον μισθό του κάθε  θηροφύλακα ενώ σημαντική είναι και η μείωση στις δαπάνες των μετακινήσεων. Τα καύσιμα που διατίθενται σε κάθε θηροφύλακα δεν αρκούν για ολόκληρο τον μήνα ούτε καν για τον μισό. Έτσι οι θηροφύλακες πλέον βγαίνουν για περιπολία ανά …τριάδες με ένα αυτοκίνητο ενώ τα υπόλοιπα μένουν κλειδωμένα.

-Δυστυχώς η δραματική μείωση των κυνηγετικών αδειών όπως είναι φυσικό δημιούργησε μεγάλα οικονομικά προβλήματα στις ανώτερες κυνηγετικές οργανώσεις. Την εποχή των παχιών αγελάδων οι ηγέτες των κυνηγών δεν πρόβλεψαν και δεν φρόντισαν για τις εποχή των ισχνών που έβλεπαν να έρχονται. Η αιώνια ηγεσία της ΚΣΕ, βιδωμένη στις καρέκλες για 30 και 40 χρόνια(!!!) προτιμούσε να σκορπά τα χρήματα των κυνηγών σε έργα βιτρίνας, σε ΄΄χλιδάτες΄΄ εκδηλώσεις,  σε πολυδάπανα άχρηστα εκτροφεία και ημέτερους εκδότες…

ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Σήμερα το φαραονικό μοντέλο θηροφύλαξης που επέλεξαν οι Παπαδόδημας, Αραμπατζής, Καραγιάννης, Σταθόπουλος, Πολυχρόνης και λοιποί αιώνιοι οδηγείται σε κατάρρευση. Και αυτό γιατί πέρα από τα προβλήματα μισθοδοσίας ακόμα μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα συντήρησης του γερασμένου στόλου των αυτοκίνητων. Τα περισσότερα οχήματα μετρούν δυο δεκαετίες ζωής, έχοντας διανύσει 350.000 και πλέον χιλιόμετρα, ενώ η συντήρηση τους είναι πολυδάπανη έως ασύμφορη. Για ανανέωση του στόλου ούτε λόγος δεν γίνεται ενώ τα επόμενα χρόνια πολλά από αυτά αναμένεται να παροπλιστούν. 

Η μείωση των κυνηγετικών αδειών θα συνεχιστεί με ένα ρυθμό της τάξεως 10.000 ανά έτος και σύμφωνα με τις προβλέψεις σε δέκα χρόνια οι κυνηγοί ( με άδεια)  θα ανέρχονται σε 50 έως 60.000 άτομα. Όπως γίνεται αντιληπτό όσες έκτακτες εισφορές και να επιβληθούν το πρόβλημα δεν λύνεται. Όσο θα αυξάνεται το κόστος της  άδειας τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διαρροή. Η ηγεσία της ΚΣΕ, σχεδόν πανικόβλητη, πασχίζει να βρει λύση επιδιώκοντας μερτικό από επιβολή προστίμων σε παραβάσεις του νόμου περί θήρας ή από αύξηση εισφορών στις άδειες. Η περσινή προσπάθεια μετακύλησης  μέρους των εσόδων από τα κρατικά ταμεία στο ταμείο της ΚΣΕ δεν ευοδώθηκε όπως δεν προβλέπεται να ευοδωθεί και την επόμενη χρονιά. Παράλληλα συνεχίζεται η ΄΄δίωξη΄΄ και η στοχοποίηση όσων κυνηγών επιλέγουν να εκδώσουν την άδεια τους σε ανεξάρτητους συλλόγους ή δασαρχεία.  Και αυτοί είναι αρκετοί (8-10.000) και αναμφίβολα δεν είναι όλοι ούτε αποτυχόντες σε εκλογές ούτε λαθροθήρες, όπως εκ του πονηρού ισχυρίζονται τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της ΚΣΕ και της Δ ΚΟΣΕ.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ

  Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι πως μπορούν να βρουν λύση στο πρόβλημα αυτοί που το δημιούργησαν. Αυτοί που έβλεπαν την καταιγίδα να έρχεται και σφύριζαν αδιάφορα μοστράροντας την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ως ένα ιδιωτικό στρατό και ως σύμβολο  αρχομανίας βασιζόμενοι στον όγκο τον (τότε) 300.000 κυνηγών.

-Η δραματική  συρρίκνωση της θηροφυλακής, μοιάζει αναπόφευκτη και ήδη έχει αρχίσει ακολουθώντας την κατάρρευση των κυνηγετικών αδειών…

Δείτε: ΄΄Φουσκώναμε σαν τα παγώνια και κοιτάζαμε τις δερμάτινες καρέκλες , τις πόζες με τον Υπουργό , τις κορδέλες στις εκθέσεις…”

Δείτε: Πεστε μας λοιπόν την αλήθεια, ποια οικονομική διαχείριση της ΚΣΕ μας έφτασε εδώ;


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας