αγριοχοιρος

Published on 4 Φεβρουαρίου, 2020 | by Kynoclub

0

Ο απολογισμός μετά την λήξη της κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου

κείμενο: Δημήτρης Ευμοιρίδης


Ίσως το σημαντικότερο στοιχείο μετά την λήξη μιας κυνηγετικής περιόδου για κάθε συνάδελφο κυνηγό, είναι να κάνει τον απολογισμό της περιόδου , την αυτοκριτική του και αφού εξετάσει με νηφαλιότητα όλες τις παραμέτρους, να αξιολογήσει εάν πρέπει ή όχι να προβεί στην αναθεωρήσει κάποιων πραγμάτων.
Ασκώ την θήρα σχεδόν μισό αιώνα και τουλάχιστον τα τελευταία τριάντα χρόνια κάνω τον απολογισμό σε κάθε λήξη της κυνηγετικής περιόδου. Σας διαβεβαιώνω με απόλυτη ευθύνη των όσων καταθέτω, ότι κάθε φορά εντοπίζω λαθεμένες ενέργειες μου, ανακαλύπτω τις λύσεις τυχόν άλυτων γρίφων και πολλές φορές επιβεβαιώνονται κάποιοι προβληματισμοί , απόψεις και πιστεύω μου.
Όποτε και όπου εντοπίζω λαθεμένη ενέργειά μου προσπαθώ την επόμενη κυνηγετική περίοδο να μην την επαναλαμβάνω. Θέλω να πιστεύω ότι η εφαρμογή αυτής της τακτικής, μου έχει ανταμείψει με το παραπάνω σε ότι αφορά τις κυνηγετικές μου γνώσεις , εμπειρίες και όχι μόνον.
Όπως όλα τα χρόνια έτσι και εφέτος έκανα τον απολογισμό μου και βέβαια εντόπισα όπως κάθε κυνηγετική περίοδο κάποια στοιχεία που χρήζουν να αξιολογηθούν. Ένα από αυτά που θα ήθελα να το αναφέρω, χωρίς πλέον καμιά αμφιβολία και κανέναν ενδοιασμό, είναι ότι επιβεβαίωσα την πάγιά μου θέση και άποψη όλα αυτά τα χρόνια για ότι έχει σχέση με τον μεγάλο αριθμό μελών μιας κυνηγετικής ομάδας στο κυνήγι του αγριόχοιρου.

Επειδή έχω δεχθεί αρκετές αρνητικές κριτικές με βασικό ερώτημα ως επιχείρημα, το πως εκφράζω την άποψή μου για κάτι που ουδέποτε δοκίμασα στην πράξη; δηλαδή την συμμετοχή μου σε κυνηγετική έξοδο με μια πολυάριθμη ομάδα.
Ναι εφέτος την τελευταία ημέρα παραβίασα τις αρχές και τα πιστεύω μου και δοκίμασα αυτόν τον τρόπο κυνηγίου, με είκοσι μέλη. Παρόλο που όλα τα μέλη της ομάδας είναι αξιόλογα άτομα και προς θεού τα συμπεράσματα και οι απόψεις μου δεν έχουν να κάνουν με τις γνώσεις και τις ικανότητες τους. Δυστυχώς όμως σε ότι αφορά την πραγματική έννοια του κυνηγίου είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτό που βιώσαμε δεν είναι κυνήγι, αυτό είναι πανηγύρι.
Κλείνοντας θα ήθελα να μην λησμονούμε το ότι μπορεί η μεγέθυνση μίας εικόνας να μας δίνει την αίσθηση ότι είναι ποιο ευδιάκριτη γιατί μεγαλώνει, αλλά όμως εάν συγκρίνουμε την αρχική εικόνα πριν την μεγέθυνση θα βρούμε τόσα πολλά βασικά στοιχεία της που αλλοιώνονται και χάνονται μετά την μεγέθυνση με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται και να χάνει την πραγματική της αξία η αρχική εικόνα.
Αυτό ας το έχουμε κατά νουν, θα μας βοηθήσει πολύ.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας