προσωπα

Published on 15 Απριλίου, 2020 | by Kynoclub

0

Δημήτρης Παπαδόπουλος! Ο …διαδικτυακός ΄΄Κύριος Ο.Ε.Λ.΄΄ μας αποκαλύπτεται…

συνέντευξη στον Νίκο Φωτακόπουλο.

-Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε όσα δεν έχουν καταφέρει οι κυνηγετικές οργανώσεις, είτε πρόκειται για Συλλόγους είτε πρόκειται για Ομοσπονδίες ή την ΚΣΕ . Ένωσε διαδικτυακά, και όχι μόνο, φέρνοντας σε επαφή μεταξύ τους χιλιάδες λαγοκυνηγούς και κυνόφιλους δημιουργώντας την  δυναμική διαδικτυακή ΄΄Ομάδα Εκπαίδευσης Λαγοκυνηγών΄΄. 

Η Ο.Ε.Λ αποτελεί εδώ και χρόνια τον συνδετικό κρίκο χιλιάδων κυνηγών που στοχάζονται, προβληματίζονται και συνομιλούν, καθημερινά για κυνηγετικά- κυνοφιλικά θέματα και όχι μόνο.

 Όμως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν είναι μόνο ένας διαδικτυακός ΄΄ομαδάρχης΄΄.  Πρώτα και πάνω από όλα είναι κυνηγός, κυνόφιλος και ένας μετριοπαθής άνθρωπος που εκπέμπει ηρεμία και σύνεση. Απαραίτητα χαρακτηριστικά για να ΄΄κουμαντάρει΄΄ και να συγκεράσει  χιλιάδες διαφορετικές απόψεις…

-Έχει διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις, σεμινάρια, κυνοφιλικά ανταμώματα κ.λ.π. ενώ ο ίδιος συμμετέχει ως κυναγωγός με τους σκύλους του σε επίσημους Αγώνες Ιχνηλατών. Πρόσφατη άλλωστε είναι η μεγάλη διάκριση που απέσπασε με  1ος Εξαίρετος στους Αγώνες του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος με την 11χρονη (!) Γιούρα  Lida Ioniou με την υψηλή βαθμολογία των 172  βαθμών.

– Του ζητήσαμε να μας απάντηση σε μερικές ερωτήσεις οι οποίες είχαν περισσότερο προσωπικό χαρακτήρα. Έτσι για να γνωρίσουμε καλύτερα έναν συνάδελφο κυνηγό που κάθε πρωί, μέσω faceook, πριν λύσει τα σκυλιά του σε κάποια κορυφή, μας φτιάχνει την διάθεση στέλνοντας μας  την καλημέρα του μαζί με τις πρώτες αχτίνες του ήλιου. Ν. Φ.

-Με τι ασχολήθηκες περισσότερο στην ζωή σου;

Από μικρό παιδί δούλευα τα καλοκαίρια σε διάφορες δουλειές. Σε υδραυλικό, σε βιοτεχνία επίπλων, σε συνεργείο βαφής αυτοκινήτων καθώς και σε οικοδομές γιατί είχε καλό μεροκάματο! Μετά την απόλυσή μου από το στρατό το κύριο επάγγελμα μου, για πολλά χρόνια, ήταν οδηγός. Την τελευταία 20ετια δραστηριοποιούμαι στον χώρο των τηλεπικοινωνιών με 5 καταστήματα πανελλαδικά καθώς και με την διαχείριση ακινήτων ενώ συνεργάζομαι με μεγάλη εταιρία παροχής ρεύματος !!!

– Τι σημαίνει για εσένα το κυνήγι;

Είναι τρόπο ζωής. Τα πάντα γύρω μου έχουν σχέση με το κυνήγι! 

-Ποιος είναι ο στόχος της Ομάδας Εκπαίδευσης Λαγοκυνηγών;

Σκοπός της ομάδας είναι να εμπλουτίσουμε όλοι τις γνώσεις μας και να μάθουμε όσο περισσότερα μπορούμε για το κυνήγι του λαγού και τους ιχνηλάτες! Στόχος η διοργάνωση αγώνων σε συνεργασία με Κυνοφιλικους Ομίλους, και η αλληλοϋποστήριξη με άλλες ομάδες η club για την ανάπτυξη της υπεύθυνης κυνοφιλίας και κυνηγετικής παιδείας. Ένας ακόμα στόχος μας είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον νέο λαγοκυνηγό να μάθει όσον το δυνατόν καλύτερα τα μυστικά του λαγού και να σέβεται τους γραπτούς και άγραφους νόμους  που διέπουν το κυνήγι.

-Ποια είναι τα προσωπικά σου «Όχι» στην ζωή και στο κυνήγι;

-Όχι στην ψευτιά, όχι στην πονηριά!

 -Τι εκτιμάς περισσότερο στους φίλους σου;

-Την ειλικρίνεια και το θάρρος τους!

-Ποια εμφανισιακή αρετή ξεχωρίζεις σε μια γυναίκα;

-Το χαμόγελο της!

– Ποιο είναι το βασικό σου γνώρισμα στο κυνήγι;

-Το στρογγυλό μου καπέλο!

–Ποια είναι η γνώμη σου για τους Αγώνες Ιχνηλατών;

-Αγώνες ιχνηλατών, μεγάλο κεφάλαιο! ! Ξεκίνησαν οι αγώνες και οι περισσότεροι κυνόφιλοι χάρηκαν και αγκάλιασαν στην αρχή τις πρώτες εκδηλώσεις που έγιναν! Δυστυχώς στην πορεία κάποια μικρά λάθη των διοργανωτών και κάποιες προσωπικές κόντρες ορισμένων ανθρώπων απομάκρυναν από τα τερέν τους αγνούς κυνόφιλους. Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν όλοι τα λάθη τόσο το καλύτερο για τους αγώνες!  Αλλιώς βλέπω να συνεχίζονται τα προβλήματα και να γίνονται αγώνες μόνο για κολλητούς και φίλους και στο τέλος να επικρατήσει μεγάλος διχασμός μεταξύ των κυνοφίλων. Στην ουσία να την πληρώνουν τα σκυλιά…

-Για ποιό μειονέκτημα σου αυτοσαρκάζεσαι;

-Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και τέλειος σκοπευτής με αποτέλεσμα να χάνω αρκετούς λαγούς. Όταν το σκέφτομαι, πολλές φορές με πιάνουν τα γέλια γι αυτά που θα ακούσω από τα φιλαράκια. Και όταν το σκέφτομαι ρίχνω και τους χάνω!

 -Σε ποια άλλη εποχή θα επιθυμούσες να ζεις;

-Δεν θα άλλαζα την εποχή μας όμως  θα πήγαινα 15 χρόνια πίσω… Καλή εποχή, ήμουν και …νεότερος!

-Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;

-Δεν μετανιώνω εύκολα για ότι κάνω και πάντα αναλαμβάνω τις ευθύνες σε ότι μου αναλογεί. Μετανιώνω όμως αφάνταστα όταν εμπιστεύομαι  κάποιο άτομο και αυτό μου την φέρνει πισώπλατα…

-Ποια είναι η αγαπημένη σου επαρχιακή πόλη ή χωριό και γιατί το έχεις αγαπήσει;

-Έχω αρκετές περιοχές που λατρεύω γιατί έχουν φανταστικά λαγοτόπια. Μία είναι η Βάρη Γρεβενών, μου αρέσει υπερβολικά ο Γράμμος καθώς και το χωριό Χαλίκι Τρικάλων.

– Ποιο είναι το αγαπημένο σου ελληνικό νησί και γιατί;

-Νομίζω η Ρόδος γιατί είναι πανέμορφη και μπορεί να με καλύψει κυνηγετικά. Γι αυτό και την προτιμώ.

-Με ποιες ιστορικές προσωπικότητες νιώθεις μια πνευματική ιδεολογική συγγένεια;

–Τον Σπαρτιάτη Λεωνίδα.

-Με ποιο έμφυτο ταλέντο θα ήθελες να είσαι προικισμένος;

 -Με το ταλέντο του μουσικού. Θα ήθελα να παίζω σαξόφωνο. Όπως ο Γιώργος Κατσαρός…

.-Ποιο είναι το φθηνότερο και ποιο το ακριβότερο κυνηγετικό δώρο που έχεις κάνει στον εαυτό σου;

ο πιο μικρό είναι όταν έδωσα 2.50 ευρώ για έναν μικροσκοπικό κυνηγετικό σουγιά και το πιο ακριβό το αμάξι μου. Είναι μόνο για κυνήγι και το έχω διαμορφώσει κατάλληλα για διανυκτέρευση στο βουνό.

-Ποια είναι η αγαπημένη σου φράση ή απόφθεγμα;

– ΄΄Μην αγχώνεσαι όλα θα γίνουν!΄΄

-Τι είναι αυτό που σε φοβίζει πιο πολύ;

-Να μην αρρωστήσουν τα αγαπημένα μου πρόσωπα…

-Ποια …κακογουστιά είναι αυτή που σε ενοχλεί περισσότερο;

-Είμαι ανεκτικός με τις επιλογές των άλλων. Αυτό που το θεωρεί κάποιος ωραίο εγώ μπορεί να το θεωρώ κακογουστιά και αντίστροφα.

-Ποια είναι η αγαπημένη σου φυλή σκύλων και γιατί;

-Είμαι λάτρεις τον Γαλλικών φυλών και οπαδός των Ελβετικών Γιούρα. Ελπίζω να γίνω και φίλαθλος του Ελληνικού Ιχνηλάτη.

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχεις πει για …καλό σκοπό;

Μεγάλο ψέμα δεν έχω πει και ούτε θα πω. Δεν θα πω όμως και την αλήθεια αν είναι να κάνω τα πράγματα χειρότερα!

-Ποιο είδος μουσικής και ποιο συγκεκριμένο τραγούδι σου αρέσει να ακούς και να τραγουδάς;

Ακούω τα πάντα και αναλόγως την περίσταση. Το τραγούδι μου ΄΄Θα ανεβώ και θα τραγουδήσω στο ψηλότερο βουνό΄΄. Ίσως επειδή αγαπώ, ως κυνηγός τα ψηλά βουνά…

-Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου;

-Είμαι ήρεμος χαρακτήρας και με μεγάλη υπομονή αν και  ορισμένοι φίλοι μου λένε ότι είμαι λίγο νευρικός και απότομος. Δεν ξέρω αν ισχύει…

–Αν μπορούσες τι θα διόρθωνες στον κυνοφιλικό και κυνηγετικό χώρο;

-Αν μπορούσα θα άλλαζα τα πάντα και θα τα έκανα όλα από την αρχή !! Κυρίως πρόσωπα σε καίριες θέσεις και αλλαγή καταστατικών! Δυστυχώς λυμαίνονται τον χώρο μας άτομα που δεν το αξίζουν. Υπάρχει βέβαια και αρκετά άτομα που αγωνίζονται χωρίς προσωπικά συμφέροντα. Υπάρχει ελπίδα, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και θέληση από όλους.

-Αν ήσουν υποχρεωμένος να μεταναστεύσεις σε ποια χώρα θα πήγαινες και γιατί;

-Στην …Παταγονία! Ελπίζω να τα καταφέρω και να πάω για κυνήγι λαγού σε αυτήν περιοχή!

-Με τι όπλο κυνηγάς;

-Με Berreta A302 από το 1984. Δεν το αποχωρίστηκα ποτέ ενώ  έχω και ένα δίκαννο Βaykal.

-Η χειρότερη μέρα της ζωής σου ήταν:

Ο πρόωρος χαμός της μητέρας μου όπως και ο χαμός  της αγαπημένης μου θείας που με μεγάλωσε.

– Εάν συναντούσες τον …θεό τι θα του ζητούσες;

Να δώσει υγεία σε όλο τον κόσμο!

– Ποια ήταν η σημαντικότερη κυνηγετική  σου ημέρα;

Ο πρώτος λαγός που χτύπησα με δικό μου σκυλί το 1984.

-Τι είναι ευτυχία για σένα;

Ευτυχία είναι να ζεις καθημερινά με τους ανθρώπους που αγαπάς. Να τους βλέπεις, να τους μιλάς, να τους αγκαλιάζεις και να τους προσέχεις.

-Που θα επιθυμούσες να θαφτείς;

Στο βουνό! Εκεί που έχω θαμμένα και τα σκυλιά μου που έχουν φύγει από την ζωή. Δίπλα σε αυτά και ψηλά στις κορυφές για να ΄΄βλέπω΄΄ τους κυνηγούς και να ΄΄ακούω΄΄ τα κλαφουνητά των λαγόσκυλων…

δειτε: https://www.facebook.com/groups/349247701765408/?tn-str=*F


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας