προσωπα

Published on 21 Μαΐου, 2020 | by Kynoclub

0

Ρετρό: Οι πρώτες εξορμήσεις του Ομίλου Πόιντερ Σέττερ στις Σέρρες.

Θυμάται ο Νίκος Φωτακόπουλος

Αυτή η Φώτο έχει τραβηχτεί το μακρινό 1993 (ίσως και το 1992) στο Χρυσό Σερρών και προέρχεται από το αρχείο του kynoclub.gr . Ήταν η εποχή που η αγωνιστική κυνοφιλία έκανε ακόμα τα πρώτα της βήματα και ο ΟΚΑΔΕ έστελνε …εξερευνητές  στα τερέν του Βορά.. Τα πρόσωπα που εικονίζονται στην φωτογραφία  είναι,  από αριστερά,  οι Νίκος Κόλιας, Γρηγόρης Μουχρίτσας, Νίκος Φωτακόπουλος, Δημήτρης Μαυρομήτρος , (αν θυμάμαι καλά το όνομα του), Αθανάσιος Καμηλάρης και Γιάννης Παπακωνσταντινάκης.  Πίσω μας διακρίνεται το θρυλικό αυτοκίνητο του Θωμά Πετρόχειλου..

Νίκος Κόλιας!  Κάτοικος Αργυρούπολης με καταγωγή από την Καλοσκοπή Φωκίδος ήταν ο πρώτος νικητής σε αγώνες του ΟΚΑΔΕ. Ευγενική φυσιογνωμίας και ταλαντούχος αλλά τα παράτησε πολύ γρήγορα για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το κυνήγι της μπεκάτσας…. 

Γρήγορης Μουχρίτσας! Ένα εξαιρετικό παιδί, ένας πραγματικός κύριος που πέρασε, ως μέλος για μικρό διάστημα στα πρώτα χρόνια του  ΟΚΑΔΕ. Τον έφερε ο Κώστας Γεωργίου που τον έκανε, σχεδόν πιεστικά και  κριτή. Όμως ο Γρηγόρης δεν έκρινε σχεδόν ποτέ. Δεν του άρεσε. Αν θυμάμαι καλά πέρασε και από την διοίκηση του Ομίλου. Και αυτός τα παράτησε πολύ γρήγορα για να ασχοληθεί με την επιχείρησή του. Τον θυμάμαι με απεριόριστη εκτίμηση. Εξαίρετος χαρακτήρας.

Νίκος Φωτακόπουλος! Η αφεντιά μου υπογράφει και τούτο το κείμενο. Παραμένω στις επάλξεις, πάντα μάχιμος, αιρετικός  και …γκρινιάρης!

Δημήτρης Μαυρομήτρος. Πειραιώτης! Πιστεύω πως θυμάμαι σωστά το όνομα του. Από τα πρώτα μέλη του ΟΚΑΔΕ. Θυμάμαι είχε φέρει ένα σπουδαίο Αγγλικό Σέττερ,  αγωνομάχο  από την Γαλλία. Δεν μπορούσε να τον κουμαντάρει όπως και όλοι μας τότε δεν θα μπορούσαμε να ελέγχουμε έναν τραιάλερ που φεύγει από το λουρί και χάνεται στον κάμπο. Μέχρι που είδε τον σκύλο ο αείμνηστος J.M. Pillard στα πρώτα μαθήματα που μας έκανε στην Κωπαΐδα το 1991. Η συνέχεια της ιστορίας άλλη φορά..

Αθανάσιος Καμηλάρης. Καλός και μετριοπαθής κυνόφιλος. Φυσιοθεραπευτής στο επάγγελμα με μια χερούκλα σαν …κουπί και καλοκάγαθος ως άνθρωπος. Θήτευσε και στην διοίκηση του ΚΟΕ ενώ ήταν αρκετά δραστήριος και ως μέλος του ΟΚΑΔΕ. Όλα αυτά για 2-3 χρόνια την δεκαετία του 90  . Έκτοτε χαθήκαμε…

Γιάννης Παπακωνσταντινάκης. ΄΄Σωματοφύλακας΄΄ του Κώστα Γεωργίου και αρκετά συγκρουσιακός. Διετέλεσε  μέλος της διοίκησης του ΟΚΑΔΕ και του ΚΟΕ όπου πήγε να βάλει …τάξη! Κριτής και αυτός από τις πρώτες ΄΄παρτίδες΄΄ που βγήκαν. Δραστήριος και δυναμικός αλλά αποσύρθηκε  από την κυνοφιλική πιάτσα εδώ και πολλά χρόνια ακολουθώντας τον Κώστα Γεωργίου στην λησμονιά…

δείτε: Να ποιοι και πώς ίδρυσαν τον ΟΚΑΔΕ


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας