επικαιροτητα

Published on 14 Σεπτεμβρίου, 2020 | by Kynoclub

0

Κατηγορούμενος γιατί οι σκύλοι του έπιασαν τον λαγό στην εκπαιδευτική εξόρμηση.

Ερωτηματικά δημιουργεί η ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου σύμφωνα με την οποία παραπέμπεται στην δικαιοσύνη ιδιοκτήτης κυνηγετικών σκύλων επειδή αυτά κατά την διάρκεια ΄΄εκπαιδευτικού΄΄ …θήρευσαν λαγό.  Τα ερωτηματικά δημιουργούνται, όπως είναι φυσικό, για το αν θα μπορούσε ο ιδιόκτητης των σκύλων να αποτρέψει την σύλληψη του λαγού. Αν δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι παραπομπής στην δικαιοσύνη, (δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση) δημιουργούνται προβληματισμοί που πρέπει να απασχολήσουν την κυνηγετική ηγεσία. Τι θα πρέπει να κάνει άραγε οποιοσδήποτε κυνηγός που εκπαιδεύει νόμιμα τα σκυλιά του στην περίπτωση που αυτά συλλάβουν ένα θήραμα; Να το πετάξει για να μην βρεθεί κατηγορούμενος ή μήπως θα έπρεπε αυτοβούλως να ενημερώσει τις δασικές αρχές για το …ατυχές συμβάν; Μήπως οι νομικοί σύμβουλοι των κυνηγετικών οργανώσεων πρέπει να γνωματεύσουν αν ισχύει ο όρος ΄΄παράνομη θήρευση σε τέτοιες περιπτώσεις; 

Όμως για να μην κατηγορούμε τους θηροφύλακες για υπερβάλλοντα ζήλο θα πρέπει να αναφέρουμε  πως υπάρχουν ορισμένοι πονηροί  που κυνηγούν με ένα τσούρμο σκύλους, χωρίς όπλο, και προκαλούν μεγάλη ζημιά. Στην πραγματικότητα δεν εκπαιδεύουν αλλά κυνηγούν με σκυλιά που έχουν εκπαιδευτεί να αρπάζουν τους λαγούς. Οι θηροφύλακες σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τους νόμους… Διαβάστε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Κρήτης  και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα….

Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που εδρεύουν στο Ηράκλειο, το Αρκαλοχώρι, το Καστέλι Πεδιάδος και τη Βιάννο περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Αχεντριά, Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Γύρω στις 11:00 π.μ. σταμάτησαν για έλεγχο διερχόμενο αγροτικό όχημα, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο και στην καρότσα του βρίσκονταν κυνηγετικοί σκύλοι.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκε ένας πρόσφατα θηρευμένος λαγός. Στην ερώτηση που του έθεσαν για το σκοτωμένο λαγό, απάντησε ότι είχε βγάλει τα σκυλιά για εκπαίδευση κι ότι αυτά τον θήρευσαν.

Οι θηροφύλακες τον ενημέρωσαν για το αξιόποινο της πράξης, βάσει της νομοθεσίας περί θήρας, κατέσχεσαν το θήραμα και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

δειτε: Κρήτη! Λαθροθήρες με πρόσχημα το ΄΄εκπαιδευτικό΄΄ σκύλων είχαν πιάσει …έξι λαγούς!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας