επικαιροτητα

Published on 21 Σεπτεμβρίου, 2020 | by Kynoclub

0

Γιώργος Βέρριος: Ένας αρχαιολόγος στην διοίκηση Κυνηγετικού Συλλόγου

Είναι πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεχαινών, σύλλογος με πλούσια δράση που αποδίδεται στις ενέργειες τόσο του προέδρου όσο και των μελών του ΔΣ.

Ο λόγος για τον Γιώργο Βέρριο ο οποίος είναι αρχαιολόγος και έχει προσφέρει τα μέγιστα σε ανασκαφές που έγιναν στο Κάστρο Χλεμούτσι. Άριστος κυνηγός λοιπόν και αρχαιολόγος και ο συνδυασμός αυτών των δύο δραστηριοτήτων φέρνει στο μυαλό το… «Ιντιάνα Τζόουνς».

«Λοιπόν είναι λογικό να σε αποκαλούν κάποιοι “Indiana Jones” του Κάμπου» ρωτώ τον Γιώργο ο οποίος ξεσπά σε γέλια. «Αγαπώ  το κυνήγι σεβόμενος τη φύση και τους κανονισμούς και φυσικά αγαπώ το επάγγελμά μου την Αρχαιολογία» δηλώνει ο ίδιος.

Ο Γιώργος Βέρριος γεννήθηκε το 1982 στην Αμαλιάδα και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στα Λεχαινά. Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σπούδασε Αρχαιολογία- Ιστορία με κατεύθυνση το τμήμα Αρχαιολογίας. Το διάστημα εκείνο ανακάλυψε την αγάπη του για την γερμανική γλώσσα και έτσι αποφάσισε να προχωρήσει τις σπουδές του στο «Γκαίτε»  στο Μανχάϊμ στη Γερμανία. Όμως ο Γιώργος Βέρριος ήθελε να τελειοποιήσει τις σπουδές του στα Γερμανικά και έτσι για τέσσερα χρόνια μετακόμισε στην Αυστρία, στη Βιέννη, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του.

Ο Γιώργος Βέρριος έχει ισχυρούς δεσμούς με το Κάστρο Χλεμούτσι αφού από εκεί κατάγεται η μητέρα του ενώ διατηρεί και σπίτι στην περιοχή. «Έχω πολύ ωραίες παιδικές αναμνήσεις από την περιοχή» λέει ο ίδιος και χαμογελά.

Από το 2005 ξεκίνησε με εξάμηνες συμβάσεις να εργάζεται ως Αρχαιολόγος στο Κάστρο, εργασίες που διήρκησαν τρία χρόνια . Έτσι δούλεψε στις ανασκαφές στο φρούριο αλλά και ως υπεύθυνος στις ανασκαφές στη Γλαρέντζα και  για κάποιες αναστηλωτικές εργασίες στην ιερά μονή Παναγίας Ελεούσης στη Λυγιά. Επίσης έχω εργαστεί ως αρχαιολόγος σε ιδιώτες όπου επέβλεπα αν υπήρχαν αρχαία κατά τη διάρκεια εκσκαφών που γίνονταν για την ανέγερση κάποιας οικοδομής. Ήταν επίσης ο Αρχαιολόγος που επέβλεπε τις εργασίες εκσκαφών στο Βιολογικό Ανδραβίδας. Ο Γιώργος Βέρριος έχει μεταφράσει και εξειδικευμένα  αρχαιολογικά κείμενα στη Γερμανική γλώσσα.

Δείτε: https://www.patrisnews.com


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας