αγωνες

Published on 28 Σεπτεμβρίου, 2020 | by Kynoclub

0

Φωκίδα: Οι αγώνες Ιχνηλατών που θα μας μείνουν αξέχαστοι!

κείμενο-φώτο: Ν. Φωτακόπουλος 

Με επιτυχία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες της πρώτης ημέρας, πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες Ιχνηλατών που διοργάνωσε ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος το Σαββατοκύριακο 26 &27 Σεπτεμβρίου στο όρος Γκιώνα. 

Κορυφαίοι εκτροφείς…

Συμμετείχαν συνολικά 21 σκύλοι από δυο διαφορετικές φυλές (5 Μπήγκλ και 16 Ελληνικοί Ιχνηλάτες). Τις εντυπώσεις για μια ακόμα φορά κέρδισαν όπως είναι φυσικό, λόγω θεάματος, οι τρεις αγέλες που παρουσίασαν οι κ Παναγιώτης Καραδήμας, Γιάννης Προφυλλίδης  με ελληνικούς Ιχνηλάτες και ο Μιχάλης Πεζικόγλου με Μπήγκλ.  Συμμετείχαν ακόμα οι Παναγιώτης Βαρσάνης και Αντώνης Τσάκος  που παρουσίασαν από έναν Ελληνικό Ιχνηλάτη ενώ ο κ Φάνης Πιτσογιάννης παρουσίασε ένα ζεύγος Ελληνικών Ιχνηλατών..


Δύσκολες συνθήκες

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Αγώνες της πρώτης ημέρας έγιναν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες με θυελλώδεις ανέμους και στην συνέχεια με αστραπόβροντα και καταρρακτώδη βροχή που τελικά διέκοψε τον αγώνα. Για να αναληφθεί κάποιος το πόσο δύσκολες έγιναν οι συνθήκες θα πρέπει να πούμε πως η αποστολή διακινδύνευσε για να κατέβει  από το βουνό μια και ο δρόμος έφραξε από τις κατολισθήσεις και τα ποτάμια του νερού. Αντίθετα την Κυριακή δεύτερη ημέρα των Αγώνων οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές παρά τους πρωινούς άνεμους. Όμως παρά τον ευνοϊκό καιρό και το γεγονός πως όλοι οι σκύλοι βρήκαν ίχνη δεν καταφέραμε να έχουμε κάποια βαθμολόγηση από καθαρή ατυχία…

Μπήγκλ για CACT

Την πρώτη ημέρα των αγώνων η αγέλη του Μιχάλη Πεζίκογλου ήταν η μοναδική συμμετοχή του διήμερου που κατάφερε να μπει την βαθμολογία και μάλιστα με υψηλότατη βαθμολογία και χαρακτηρισμό εξαίρετος και μέσο όρο βαθμολογίας  172 βαθμούς ενώ σε ένα σκύλο τον Τhor i  Das Poellas που απέσπασε την υψηλότερη ατομική βαθμολογία με 181 βαθμούς απονεμήθηκε το CACT. Η ομάδα των τεσσάρων Μπήγκλ (Ulisses, Τhor i  Das Poellas, Branko’s Sky’s The Limit και Dagklis Black Star)  λύθηκε στις 07,17 με ισχυρούς έως θυελλώδεις άνεμους και μέσα σε 10 λεπτά τα είχε κάνει όλα. Βρήκαν αμέσως ίχνη τα οποία αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο πλησιάζοντας πολύ γρήγορα το γατάκι όπου ο Τhor i  Das Poellas ξεπέταξε τον λαγό. Ακολούθησε παρατεταμένη καταδίωξη από όλη την αγέλη δεμένη σαν κουβάρι. Μια καταδίωξη που ξεπέρασε σε χρόνο την μισή ώρα οπότε διακόπηκε κατόπιν εντολής του κυναγωγού! Τα χαρακτηριστικά της ομάδος των Μπήγκλ που παρουσιάζει ο Μιχάλης Πεζίκογλου είναι η ομοιογένεια, η συνεργασία με τον κυναγωγό και η εκφραστικότητα των κλαφουνητών που ΄…διηγούνται όλες τις φάσεις της εργασίας τους.

Οι άτυχοι…

Στους άτυχους του διήμερου περιλαμβάνονται οι Παναγιώτης Καραδήμας και ο Γιάννης Προφυλλίδης. Ο πρώτος το Σάββατο παρουσίασε την αγέλη του όμως η η καταρρακτώδης βροχή και τα αστραπόβροντα έσβησαν τα ίχνη που ήδη είχε βρει η αγέλη. Την Κυριακή η ομάδα του Γιάννη Προφυλλίδη σε μακρινή απόσταση από τον κριτή και τον κυναγωγό δημιούργησε μια αδιευκρίνιστη φάση που εξελίχτηκε σε καταδίωξη. Όμως επειδή κριτής και κυναγωγός δεν είδαν το θήραμα δεν υπήρξε και κατάταξη στην βαθμολόγια. Όμως ο ποιο άτυχος ήταν ο  Δημήτρης Ζέλτσης που δεν κατάφερε να συμμετάσχει με τους ιχνηλάτες του (Ελληνικούς και Αρτουά) που είχε δηλώσει στον αγώνα μια και λίγο πριν την αναχώρησή του ένα ατύχημα τον έστειλε στον Νοσοκομείο…                                                                                                                                                                                                                                     Περαστικά!

Αγώνες προσεχώς!

Οι επόμενοι αγώνες του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 31 Οκτωβρίου -1 Νοεμβρίου 2020 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας