κόσμος

Published on 26 Οκτωβρίου, 2020 | by Kynoclub

0

Ρώμη: Η αστυνομία σκότωσε αγριογούρουνα σε παιδική χαρά- Οργή και έρευνα από τον δήμο

Αντιδράσεις από ακτιβιστές αλλά και γονείς για την ενέργεια

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της αστυνομίας να σκοτώσει μια οικογένεια αγριογούρουνων που είχαν βρει καταφύγιο σε παιδική χαρά στη Ρώμη.

Τα παιδιά που παίζουν στον συγκεκριμένο χώρο είχαν αγαπήσει τα ζώα και όταν η αστυνομία έκλεισε την παιδική χαρά την Πέμπτη, αρκετά ήταν αυτά που πήγαν να ταΐσουν τα αγριογούρουνα, από τον φράχτη.

Πρόκειται για ένα θηλυκό αγριογούρουνο και τα έξι μικρά του, τα οποία είχαν βρει καταφύγιο στην περιφραγμένη παιδική χαρά, κοντά στο Βατικανό. Την περασμένη Παρασκευή, γονείς και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ένωσαν τις δυνάμεις τους, κάνοντας διαμαρτυρία έξω από την παιδική χαρά.

Όμως, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν αυτό που ακολούθησε: τα αγριογούρουνα αρχικά χτυπήθηκαν με βέλη με ηρεμιστικό και στη συνέχεια τους έκαναν ευθανασία, προτού τα απομακρύνουν από εκεί. «Δολοφόνοι», φώναζαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, ενώ άλλοι έκλαιγαν.

«Ήταν εν ψυχρώ εκτέλεση που δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε η Μιτσέλα Μπραμπίλια, βουλευτής του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Forza Italia και επικεφαλής οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων. Η ίδια ανέφερε ότι πρότεινε μια αναίμακτη λύση και πως προσφέρθηκε «να πιάσουμε, να μεταφέρουμε και να φιλοξενήσουμε τα ζώα».

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, υποσχέθηκε ότι θα γίνει έρευνα για το περιστατικό.

ΠΗΓΗ: https://www.multi-news.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας