αγωνες

Published on 2 Νοεμβρίου, 2020 | by Kynoclub

0

Τα Μπήγκλ κατακτούν την Γκιώνα!

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Έστω και με σημαντικά μειωμένες συμμετοχές διοργανώθηκαν στις 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου με επιτυχία οι Αγώνες Ιχνηλατών στο όρος Γκιώνα. Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, τα προληπτικά μέτρα κατά του κορονοιού, και κάποιες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής  οδήγησαν σε οριακές συμμετοχές για την διεξαγωγή της διοργάνωσης. Όμως όπως αποδεδείχθηκε τελικά  οι λίγοι σκύλοι δίνουν μεγάλη άνεση σε κριτές και κυναγωγούς μια και δεν υπάρχει η πίεση του χρόνου που στους αγώνες ιχνηλατών είναι αδυσώπητη. 

Ιδανικές συνθήκες και τερέν

Οι συνθήκες παρά την πρωινή παγωνιά ήταν πολύ καλές και όλοι οι σκύλοι που παρουσιάστηκαν βρήκαν ίχνη λαγών. Άλλωστε τα τερέν που επιλέγει ως τόπο διοργάνωσης ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος αναμφισβήτητα θεωρούνται ιδανικά από όλους τους κυναγωγούς που έχουν συμμετάσχει τα τρία τελευταία χρόνια έστω και αν βρίσκονται σε υψόμετρο που φτάνει και ξεπερνά τα 2.000 μέτρα.. Όλοι σχεδόν οι σκύλοι βρίσκουν ίχνη λαγών που είναι το βασικότερο ΄΄συστατικό΄΄ αξιολόγησης τους. Χωρίς λαγούς δεν γίνεται τίποτα και όπως επιβεβαιώνεται διαρκώς επιτυχημένοι είναι οι αγώνες στους οποίους οι σκύλοι έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν σε επάρκεια θηραμάτων….

 Μπήγκλ και πάλι…

Για μια ακόμα φορά πρωταγωνιστής ήταν ο Μιχάλης Πεζίκογλου που κατέβασε μια αγέλη με έξι Μπήγκλ. 

Τα μικρόσωμα σκυλάκια την πρώτη ημέρα των αγώνων έδωσαν ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας. Παρουσιαστήκαν πρώτα στην σειρά και πολύ γρήγορα βρήκαν ίχνη τα οποία αξιοποίησαν κατά τον καλύτερο τρόπο. Η  αγέλη που αποτελείτο από τους σκύλους  Ullisses, Thor I Das Poellas,  Branko;s  Skys the Limit , Dagklis Black Star, Ioli, και  Life βρήκε αμέσως μετά το λύσιμο ίχνη τα οποία ακολούθησε και καθοδηγούμενη υποδειγματικά από τον κυναγωγό τους ξεσήκωσαν τον λαγό και τον καταδίωξαν για μισή περίπου ώρα κατακτώντας ένα ακόμα ΄΄Εξαίρετος΄΄ με μέσο όρο βαθμολογίας τους 166 βαθμούς! Την δεύτερη ημέρα των Αγώνων και σε διαφορετικό τερέν από αυτό  της πρώτης ημέρας η αγέλη, όπως μας έχει συνηθίσει, βρήκε αμέσως ίχνη λαγού τα οποία ακολούθησε επί μακρόν με ωραίες φωνές χωρίς όμως να φτάσει σε αποτέλεσμα στον προβλεπόμενο χρόνο και στην παράταση που της δόθηκε.

Πολύ καλή παρουσία είχε ένα ακόμα Μπήγκλ που παρουσιάστηκε μόνη της  η Dolly επίσης του κ Πεζίκογλου που βρήκε και τις δύο ήμερες ίχνη χωρίς όμως να φτάσει σε ξεφώλιασμα.

 Ελληνικοί Ιχνηλάτες

 Ανάλογη ήταν η παρουσία του Ελληνικού ιχνηλάτη Azan Ichnilatis tou Arka που παρουσίασε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Και αυτός βρήκε ίχνη τα οποία δούλεψε με επιμέλεια χωρίς όμως, στον χρόνο που του δόθηκε,  να φτάσει στο γιατάκι του λαγού. 

Ο Παναγιώτης Βαρσάνης παρουσίασε τον Ελληνικό Ιχνηλάτη  Εύα που για μια ακόμα φορά έδειξε την εργατικότητα της. Βρήκε γρήγορα ίχνη λαγού τα οποία δούλεψε με επιμέλεια και τα  ακολούθησε για μεγάλη απόσταση χωρίς όμως και αυτή να μπορέσει να φτάσει σε ξεφώλιασμα.

Πρόσκληση…

   Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε τους κριτές των Αγώνων. Τον Θανάση Παπαγεωργίου και Νίκο Φωτακόπουλο  Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο  του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος αντίστοιχα. Εδώ θα πρέπει  να σημειώσουμε πως υπάρχει διαρκής ανοικτή πρόσκληση και στους υπόλοιπους έλληνες κριτές εργασίας ιχνηλατών να κρίνουν στους αγώνες της Φωκίδας χωρίς όμως ανταπόκριση.  Μια πρόσκληση που παραμένει πάντα ανοικτή όπως και η πρόσκληση στους Ομίλους Ιχνηλατών να διοργανώσουν αγώνες στα μαγικά τερέν του νομού Φωκίδος που, σύμφωνα με όλους τους κυναγωγούς που έχουν ΄΄τρέξει΄΄ σε αυτά,  είναι από τα καλύτερα της Ελλάδος… Ο υπογράφων το κείμενο ως πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Κ.Ο.Φ σας περιμενουν…



About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας