οργανωσεις

Published on 9 Νοεμβρίου, 2020 | by Kynoclub

0

Η Ομοσπονδία ΄΄Ανεξάρτητων΄΄ Κυνηγετικών Συλλόγων ζητά την άρση των περιοριστικών μέτρων για το κυνήγι.

Με παρεμβάσεις  της σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο, σε βουλευτές και κόμματα,  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κυνηγετικών Σκοπευτικών Συλλόγων ζητά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την κυνηγετική δραστηριότητα επικαλούμενη μια σειρά από λόγους που επιβάλουν την εξαίρεση της . Παράλληλα απέστειλε επιστολή στο ΥΠΕΝ εκθέτοντας μια σειρά από επιχειρήματα που καταδεικνύουν την άδικη διακοπή του κυνηγίου.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Τηλ.6946806498                                                                

   Προς ΥΠΕΝ κ. Υπουργό  και συνεργάτες.                                                                                                                                 

κ. Υπουργέ, με την παρούσα αίτηση μας ζητούμε  να εξαιρεθεί η κυνηγετική δραστηριότητα και οι απαραίτητες μετακινήσεις,  από τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοιού για τους παρακάτω λόγους.

1) Η θήρα σαν δραστηριότητα ορίζεται και ασκείται  στην επικράτεια ΄΄ΩΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ΄΄  από το άρθρο 251 του δασικού κώδικα που την διέπει.(Ελληνική νομολογία).Έτσι λοιπόν πιστεύουμε πως πρέπει αντιμετωπίζεται σαν επιτρεπόμενο άθλημα.

2) Ο κυνηγός  μπορεί με την επίδειξη της θεωρημένης ατομικής άδειας θήρας (δημόσιο έγγραφο με φωτογραφία και στοιχεία ταυτότητος του  κατόχου) να αποδείξει σε οποιονδήποτε έλεγχο αρμοδίου οργάνου τον σκοπό της μετακίνησής του από και προς κυνηγότοπο με βάση την μόνιμη κατοικία του. Σε αντίθεση  με άλλες αθλητικές και υπαίθριες δραστηριότητες η θήρα διεξάγεται υπό αυστηρό νομικό πλαίσιο  από το πρωί ως το σούρουπο  με επίσημη άδεια της πολιτείας για την οποία έχουμε ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ τα απαραίτητα τέλη.

3) Το κυνήγι μπορεί να περιοριστεί στα όρια του νομού που έχει δηλώσει ως μόνιμη κατοικία ο κυνηγός ώστε να αποφευχθεί στο μέγιστο η μετακίνηση σε άλλους νομούς, και να επιτευχθεί εναρμόνιση με άλλους περιορισμούς του lock down. 

4) Είναι αδιαμφισβήτητο πώς η μετακίνηση ενός  η το πολύ δύο κυνηγών με αυτοκίνητο από την πόλη  ή το χωριό προς έναν ελεύθερο υπαίθριο κυνηγότοπο ΔΕΝ συμβάλει στην αύξηση του συνωστισμού, αλλά το αντίθετο λόγω της αποσυμφόρησης των αστικών κέντρων. 

5) Διατηρείτε σε μεγάλο βαθμό η οικονομική δραστηριότητα σε πολλές επιχειρήσεις με παράλληλη τόνωση ορεινών δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ακόμη και για ευνόητους εθνικούς λόγους.

6) Η άσκηση κυνηγού και σκυλιών δεν έχει καμία συμβολή στην εξάπλωση της πανδημίας απεναντίας  επιφέρει ψυχική, συναισθηματική ηρεμία και ευεξία.

7) Σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη η θήρα και οι μετακινήσεις επιτρέπονται ακόμη και σε καθεστώς lock down.Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια η τήρηση από πλευράς κυνηγών όλων των μέτρων προφύλαξης (αντισηπτικό, μάσκα, αποστάσεις).

                        Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία.

                                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                          ΚΑΤΣΙΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας