επικαιροτητα

Published on 14 Νοεμβρίου, 2020 | by Kynoclub

0

Πανικός στην Δ ΚΟΣΕ! Σε αναστολή εργασίας όλοι οι θηροφύλακες…

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός

Μόνο ως  …αυτοκτονική  μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της Δ ΚΟΣΕ και προφανώς όλων των Κυνηγετικών  Ομοσπονδιών (συναποτελούν την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος) να θέσουν  σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων. Μια σπασμωδική και επικίνδυνη ενέργεια  που πάρθηκε ως εκβιαστική απάντηση στην απόφαση της κυβέρνησης να μην εξαιρέσει την κυνηγετική δραστηριότητα από την απαγόρευση μετακινήσεων λόγω Covid 19.

-Η απόφαση ουσιαστικά είναι της  Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας στην διοίκηση της οποίας συμμετέχουν τόσο ο πρόεδρος όσο και ο Γενικός γραμματέας της Δ ΚΟΣΕ και χωρίς να έχει υπάρξει κάποια, έστω τυπική ενημέρωση του Σωματείου των Ιδιωτικών Φυλάκων Θήρας.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως τα οικονομικά της ΚΣΕ έχουν συρρικνωθεί δραματικά λόγω της μείωσης των κυνηγετικών αδειών αλλά και της σπατάλης την εποχή που υπήρχαν πολλά αποθεματικά. Μόλις πριν μερικά χρόνια υπήρχαν στα ταμεία της ΚΣΕ  περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ευρώ τα οποία σταδιακά …εξαερώθηκαν.

Ειδικότερα η σπατάλη στην Δ ΚΟΣΕ τα τελευταία χρόνια είχε ξεπεράσει κάθε όριο και οι έκτακτες εισφορές έγιναν πιο μόνιμες και από τις μόνιμες με πρόσχημα την θηροφύλαξη, τις μελέτες κ.λ.π.  Όμως τα χρήματα δεν πήγαιναν μόνο για θηροφύλαξη αλλά και για ….δημόσιες σχέσεις. Ενδεικτικό είναι πως μόνο πέρσι δαπανήθηκαν 400.000 ευρώ (απο την Δ ΚΟΣΕ) για συνδρομές, άχρηστες διαφημίσεις, πίτες, …΄΄κένταυρους΄΄  κ.λ.π.

Και ενώ αυτή την στιγμή το κυνήγι αντιμετωπίζει ένα προσωρινό πρόβλημα και έχει μπει σε αναστολή οι αιώνιοι  κυνηγοσυνδικαλιστές πέφτουν από την μια γκάφα στην άλλη. Μετά την εξαπάτηση των κυνηγών πως τάχα μου υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην φετινή κυνηγετική περίοδο δυστυχώς ήρθε η απαγόρευση και άμεσα η βλακώδης δημόσια  δήλωση του ανεύθυνου πρόεδρου κ Γιώργου Αραμπατζή πως θα πάει για κυνήγι στο Καραούλι  (ελάτε πιάστε με!). 

Παρά τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες  και την συμπαράσταση  πολλών βουλευτών και κομμάτων η απόφαση του κ Χαρδαλιά και της κυβέρνησης δεν άλλαξε και το κυνήγι παραμένει σε αναστολή.

Έτσι η παραπαίουσα διοίκηση της ΚΣΕ αντί να φροντίσει με διπλωματικό τρόπο να βρει λύση έπραξε το απονενοημένο. Επέλεξε να εκδικηθεί την κυβέρνηση τιμωρώντας τους θηροφύλακες,  βάζοντας τους σε αναστολή εργασίας!

Βάζει δηλαδή σε κίνδυνο την ύπαρξη της ίδιας της θηροφυλακής που ουσιαστικά είναι η βιτρίνα και η ραχοκοκαλιά της κυνηγετικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Δυστυχώς με λογική νηπίου που δεν το παίζουν τα αλλά παιδιά οι κ Αραμπατζής, Σταθόπουλος Καραγιάννης, Γιανναράς, Πολυχρόνης, Γραμματσούλιας, Μπαλατσός κ.λ.π αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας της θηροφυλακής. Τόσο μυαλό;

Θυμίζουν με αυτή τους την απόφαση τον παππά που έπιασε την παπαδιά να τον απατά και για να την εκδικηθεί έκοψε τα γεννητικά του όργανα!

Η επίκληση οικονομικών προβλημάτων δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να δικαιολογήσει αυτή την ενέργεια. Τώρα είναι η ώρα η διοίκηση της ΚΣΕ να ζητήσει και να απαιτήσει οικονομική ενίσχυση από το πράσινο ταμείο για την χρηματοδότηση της θηροφυλακής. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι διοικήσεις της ΚΣΕ και της Δ ΚΟΣΕ έχουν συγγενικές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ Νίκος Σταθόπουλος που τον βλέπουμε στην φωτογραφία αρχείου να παρουσιάζει στον υπουργό Υγείας κ Κικίλια τιμητικό …άγημα θηροφυλάκων ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα πριν λίγα χρόνια ο συμπαθής Ομοσπονδιακός θηροφύλακας κ Αλέκος Κόκκαλης παρουσιαζόταν ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ ενώ,  επί πρωθυπουργίας Σαμαρά,  θήτευσε και ως αντιπρόεδρος του Πράσινου Ταμείου.  Γιατί λοιπόν αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις; Δεν θα μπορούσαν τώρα οι αιώνιοι κυνηγοσυνδικαληστές μας να ζητήσουν οικονομική ενίσχυση από το Πράσινο Ταμείο για έκτακτη χρηματοδότηση τους; Εκεί δεν καταλήγουν τα χρήματα των κυνηγών από τα παράβολα των αδειών;

–Οι ίδιοι δεν καμάρωναν, οι ίδιοι δεν μας έλεγαν πως η κατάσταση είναι ελεγχομένη και τρέξτε να βγάλετε άδειες; Γιατί δεν επιμένουν στην προσπάθεια προσέγγισης αλλά αντίθετα ΄΄πυροβολούν΄΄ τους θηροφύλακες; Δεν σκέφτονται ποια μηνύματα στέλνουν στον κυνηγετικό κόσμο και όχι μόνο  απαξιώνοντας την θηροφυλακή; Εκτός και αν είναι αποφασισμένη  εκ των προτέρων η συρρίκνωση ή η  κατάργηση της θηροφυλακής και η ΚΣΕ έψαχνε την αφορμή… 

Θυμίζουμε και την πρόσφατη επίθεση του κ Αραμπατζή κατά του νομιμότατου Σωματείου των Θηροφυλάκων με  την διοίκηση του οποίου ουδέποτε (κατα)δέχτηκε να συνομιλήσει. Τόσο δημοκράτης ο πολυθεσίτης πρόεδρος της ΚΣΕ…

Διαβάστε την επιστολή που στάλθηκε στους θηροφύλακες της Δ ΚΟΣΕ και πιθανότατα και από τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες και βγάλτε τα  δικά σας συμπεράσματα για την κατεύθυνση που έχει πάρει το κυνηγετικό οικοδόμημα..

Δ΄  ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Θέμα: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Προς όλους τους Θηροφύλακες 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, η Ομοσπονδία ανήκει στις πληττόμενες δραστηριότητες με τη δυνατότητα να θέσει σε αναστολή το προσωπικό της. Ως εκ τούτου σας γνωρίζουμε ότι από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020 θα βρίσκεστε σε αναστολή εργασίας. Όσοι αιτήθηκαν άδεια από τις 16/11/2020 έως τις 30/11/2020 δεν ισχύει και θα μεταφερθεί σε μεταγενέστερες ημερομηνίες. Ενημερωτικά η Ανακοίνωση: Στο πλαίσιο αυτό, για τον μήνα Νοέμβριο, οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από 15/11/2020 έως και την 7/12/2020. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από 15/11/2020 έως και την 7/12/2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΝΙΚ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

δειτε: Απαράδεκτη επίθεση του προέδρου της ΚΣΕ κ. Αραμπατζή στους Θηροφύλακες επειδή …συνδικαλίζονται!

δειτε: Είμαι υπερήφανος που είμαι νεοδημοκράτης και θηροφύλακας…

δειτε: Οι μάσκες έπεσαν! Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία στηρίζει ανοικτά την Νέα Δημοκρατία…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας