οργανωσεις

Published on 18 Νοεμβρίου, 2020 | by Kynoclub

0

Αμφισβήτηση της έκκλησης Αραμπατζή για ενότητα του κυνηγετικού κόσμου…

κείμενο: Ν. Φωτακοπουλος

Μπορεί ο πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Αραμπατζής να καλεί τους κυνηγούς σε ενότητα όμως πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι φωνές διαμαρτυρίας εναντίον του αλλά και εναντίον των ενεργειών και των αποφάσεων της διοίκησης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Μιας διοίκησης στην οποία εκτός από τα πέντε αιρετά μέλη (όλοι κάτοικοι Αθηνών) συμμετέχουν εξ οφιτσίου και οι πρόεδροι των επτά Κυνηγετικών Ομοσπονδιών. 

Η αμφισβήτηση της …μονοκρατορίας και της αυταρχικής διοίκησης της αθηναϊκής ΚΣΕ, ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια από τους Συλλόγους Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, Λαμίας κ,λ.π. Συνεχίστηκε πριν 2-3 χρόνια από την Γ ΚΟΠ όταν οι Ρουμελιώτης, Πλιάγκος, Καλλιάνος κ.λ.π μίλησαν για χουντικά καταστατικά και ανάγκη αλλαγής τους. Μάλιστα πάρθηκε σχετική απόφαση από την Γενική Συνέλευση των Πελοποννησιακών Συλλόγων  η οποία όμως μπήκε στις καλένδες. Είτε λόγω ατολμίας των νέων διοικούντων είτε λόγω εξάρτησης της Γ ΚΟΠ από την ΚΣΕ εξ αιτίας των γνωστών προβλημάτων της.

Ακολούθησαν όμως και άλλες φωνές αμφισβήτησης και κριτικής των επιλογών και της οικονομικής διαχείρισης της μεγάλης μας Συνομοσπονδίας από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Ιωαννίνων, Αργοστολίου, Αιγάλεω, Μολάων, Σπάρτης, Σητείας κ.λ.π. 

Οι περιορισμοί λόγω πανδημίας όμως ανέδειξαν το μέγεθος του προβλήματος. Πολλοί Κυνηγετικοί Σύλλογοι και χιλιάδες κυνηγοί  άμεσα ή άμεσα ζητούν την παραίτηση του κ Αραμπατζή κ επειδή αντιλαμβάνονται πως εξαπατήθηκαν ενώ παράλληλα χρεώνουν με ανικανότητα ολόκληρη την διοίκηση της Συνομοσπονδίας.

Οι διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το κυνήγι και στην συνέχεια η ανεύθυνη στάση του κ Αραμπατζή που δήλωνε πως θα πάει για κυνήγι παρά την, έστω προφορική, απαγόρευση του κ Χαρδαλιά κλόνισε την εμπιστοσύνη των κυνηγών στο πρόσωπο του.

Μετά ήρθε η απόφαση αναστολής εργασίας των θηροφυλάκων απο την Δ ΚΟΣΕ (έχει τα ίδια πρόσωπα στην διοίκηση της με την ΚΣΕ) για να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Δηλαδή την ώρα που θα απουσιάζουν οι νόμιμοι κυνηγοί από τα κυνηγότοπια και θα βρουν ευκαιρία  οι λαθροθήρες η κυνηγετική ηγεσία πήρε την πλέον λανθασμένη απόφαση. Ακόμα και η επιλογή να χρησιμοποιηθεί η θηροφυλακή ως διαπραγματευτικό όπλο είναι αφελής και μόνο δεινά θα αποφέρει. Όχι μόνο δεινά άλλά και διάσπαση.  Ενδεικτικό είναι η Κυνηγητική Ομοσπονδία Ηπείρου διαφοροποιήθηκε και δεν έθεσε σε αναστολή τους δικούς της θηροφύλακες.  Οπως και δεκάδες Κυνηγετικοί Σύλλογοι ακόμα και οι πολύ μικροί με 200 η 300 μέλη που διατηρούν θέσεις ιδιωτικών φυλάκων θήρας . Αντιλαμβανόμενοι πόσο λάθος θα ήταν να ακολουθήσουν τις επιλογές της ΚΣΕ διατήρησαν  τους θηροφύλακες τους στην θέση τους. 

      Το χειρότερο όμως όλων είναι πώς ως κυνηγοί είμαστε απομονωμένοι στην κοινωνία. Μην μας ξεγελούν οι τοποθέτησες ή ακόμα και οι ερωτήσεις μεμονωμένων βουλευτών. Μπορεί να μας υποστήριξαν δέκα, όμως οι 290 σφυρίζουν αδιάφορα ενώ δεν έλειψαν και οι αρνητικές τοποθετήσεις εναντίον μας όπως αυτή του κ Κρίτωνα Αρσένη από το ΜεΡΑ 25. 

 Η θηροφυλακή ως εργαλείο εκβιασμού

Συνεχίζω με την θηροφυλακή αν και τα έχω γράψει πολλές φορές. Είναι το πλέον σημαντικό και ουσιαστικά το μόνο φιλοθηραματικό έργο που έχει να επιδείξει ο κυνηγετικός κόσμος. Παρά τις αδυναμίες της, παρά τους επιόρκους θηροφύλακες και παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ξεδιάντροπα ως ένστολο σώμα από τους ΄΄αθάνατους΄΄ για παράτες και απόδοση τιμών σε κομματικούς φίλους έχει αποδώσει μεγάλο έργο στα 20 χρόνια λειτουργίας της. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα εδω  για την θηροφυλακη. Να θυμίζουμε μόνο τον νεκρό Θοδωρή Παπασπυρόπουλο που έπεσε νεκρός από τα βόλια σεσημασμένου λαθροθήρα.. Όμως και αυτόν τον ξέχασαν οι …αθάνατοι της ΚΣΕ.

Θα σημειώσουμε μόνο την προκλητική στάση του δημοκράτη και …ενωτικού κ Αραμπατζή που αρνείται να μιλήσει με το Σωματείο των Θηροφυλάκων. Αναρωτιέται λοιπόν ο οποιοσδήποτε κυνηγός:  πως άραγε αντιλαμβάνεται ο κ Αραμπατζής και η διοίκηση της ΚΣΕ την ενότητα, τον διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες… Θυμίζουμε και την σχετικά πρόσφατη τοποθέτηση των κ Αραμπατζή, Σταθόπουλου που ήθελαν να κατάσχονται τα όπλα όσων δεν βγάζουν άδεια κυνηγίου. Τα θυμάστε… Δείτε και τα σχετικά λινκ απο σχετικά άρθρα στο τέλος του κειμένου… Ο μονος που είχε διαφωνήσει, απο την διοίκηση της ΚΣΕ  με τις προτάσεις Αραμπατζή Σταθόπουλου, και προς τιμής του, ήταν ο τότε Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Κράλλης ο οποίος και δεν ξαναέβαλε υποψηφιότητα…

Κυνηγάει του κυνηγούς η ΚΣΕ

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά παρά πολλά για το πόσο λανθασμένα και υποκριτικά αντιλαμβάνεται η ηγεσία της ΚΣΕ την κυνηγετική ενότητα. Θα θυμίσουμε μόνο δυο. Την διαχρονική δικαστική δίωξη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγάλεω ο οποίος όμως έχει την τύχη να έχει πρόεδρο τον διαπρεπή νομικό κ Γιώργο Πετράκη και παραμένει ζωντανός… Όπως και την εκδικητική στοχοποίηση των κυνηγών που εκδίδουν άδειες στα Δασαρχεία ή ανήκουν σε ανεξάρτητους Κυνηγετικούς Συλλόγους που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει. Αντί να σκύψουν και να δουν τους λόγους που αυτοί οι κυνηγοί γύρισαν την πλάτη στην ΚΣΕ οι κ Αραμπατζής, Σταθόπουλος, Καραγιάννης, Γιανναράς, Τρακάκης κ.λ.π φροντίζουν με την στάση τους και τις επιλογές τους να διχάζουν ακόμα περισσότερο τον κυνηγητικό κόσμο. Λεπτομέρεια: Όλοι οι αναφερθέντες μαζί με ορισμένους πρόεδρος Ομοσπονδιών είναι επι τριάντα χρόνια στις καρέκλες της ΚΣΕ, των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων τους. Είναι οι ίδιοι που παρέλαβαν 300.000 κυνηγούς και φέτος τους κατέβασαν στις 132.000.

Αν λοιπόν ο κ Αραμπατζής και η ΚΣΕ αντιλαμβάνονται με αυτό τον τρόπο την ενότητα να ξέρουν πως βρίσκονται σε επικίνδυνο για το μέλλον του κυνηγίου δρόμο… .

δειτε: ΄΄Κονκλάβιο΄΄ η Κυνηγετική Συνομοσπονδία και οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες!

δειτε: Κυνηγοπατέρες θα μας βρείτε απέναντί σας με πολύ σκληρό τρόπο αλλά δίκαιο!
δειτε: Πεστε μας λοιπόν την αλήθεια, ποια οικονομική διαχείριση της ΚΣΕ μας έφτασε εδώ;


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας