θεματα

Published on 10 Δεκεμβρίου, 2020 | by Kynoclub

0

Και όμως η ΚΣΕ και κάποιοι κυνηγοί χαίρονται με την απαγόρευση της θήρας!

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός

Και όμως! Όσο και αν φαίνεται παράδοξο υπάρχουν αρκετοί που ωφελούνται από την αναστολή της κυνηγετικής δραστηριότητας και κατ επέκταση από την αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής θηροφυλακής. Πρώτοι από όλους χαίρονται  οι λαθροθήρες που πλέον μπορούν να αλωνίζουν μέρα νύκτα στην ύπαιθρο εκμεταλλευόμενοι όχι μόνο την απουσία της θηροφυλακής αλλά και την απουσία των νόμιμων κυνηγών που είναι οι θεματοφύλακες της κυνηγετικής ηθικής.. 

–Ωφελούνται όσοι κυνηγοί ζουν στην ύπαιθρο αλλά  δεν σταμάτησαν ποτέ να κυνηγούν ακολουθώντας το παράδειγμα του πρόεδρου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που δήλωσε δημόσια πως θα πήγαινε για κυνήγι στο Καραούλι! Παρά τις δεκάδες πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, για παραβίαση της απαγόρευσης μετακίνησης, αρκετοί είναι οι κυνηγοί που εξορμούν καθημερινά και μάλιστα γνωστοποιούν  στο διαδίκτυο αυτές τις εξορμήσεις τους προκαλώντας ερωτηματικά και αντιδράσεις μεταξύ των κυνηγών που πλέον έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα. Αυτούς που …τολμούν και αυτούς που υπακούουν τις αποφάσεις της πολιτείας.

Το ταμείο της Συνομοσπονδίας

Όμως η μεγάλη κερδισμένη είναι αναμφίβολα η ΚΣΕ που για το δίμηνο της αναστολής λειτουργίας της θηροφυλακής θα εξοικονομήσει περίπου 1.000.000 ευρώ! Αυτό το ποσό επιτρέπει στην κυνηγετική ηγεσία να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον και τα ταμειακά διαθέσιμα της επόμενης κυνηγετικής χρονιά. Αν μάλιστα συνεχιστεί η απαγόρευση και για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο τότε θα έχουν εξοικονομηθεί 2.000.000 ευρώ. Αυτή η εξέλιξη τελικά ίσως να αντιμετωπίζεται και θετικά ή ακόμα και ως…λαχείο από την ΚΣΕ και της Κυνηγετικές Ομοσπονδίες. Άλλωστε, παρά τις αρχικές αντιδράσεις,  δεν υπάρχει πλέον  κανένα …παράπονο για την αναστολή λειτουργίας της θηροφυλακής. Προφανώς η απουσία της από τα κυνηγοτόπια πέρα από τα οικονομικά οφέλη διευκολύνει και την σιωπηρή άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας από όσους εξακολουθούν να την ασκούν. Θυμίζουμε πως ουδέποτε η ΚΣΕ εξέδωσε κάποια ανακοίνωση στην οποία να αναφέρει την ύπαρξη απαγόρευσης κυνηγίου παρά μόνο την απαγόρευση μετακινήσεων… Και φυσικά ουδέποτε εξέδωσε κάποια ανακοίνωση με την οποία να καταδικάζει όσους εξακολουθούν να κυνηγούν.

 Να λοιπόν που υπάρχουν και ωφελημένοι από την απαγόρευση των μετακινήσεων και την αναστολή λειτουργίας της θηροφυλακής. Το θέμα όμως είναι τι θα μας αποφέρει το  τελικό ταμείο που θα γίνει όταν λήξει πλέον αυτή η περιπέτεια. Πόσο  λαβωμένη, και πόσο διχασμένη θα βγει άραγε η κυνηγετική οικογένεια από όλα αυτά τα παράλογα που συμβαίνουν; Απομένει να το δούμε…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας