επικαιροτητα

Published on 16 Δεκεμβρίου, 2020 | by Kynoclub

0

Κυνηγετικοί Σύλλογοι στα …κάγκελα και Σύλλογοι σε διαρκή χειμερία νάρκη.

κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος 

Δεκάδες είναι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι που δηλώνουν παρόντες στην προσπάθεια ανάκλησης των αντικυνηγετικών αποφάσεων της κυβέρνησης  εξ αιτίας του Covd 19. Με παρεμβάσεις και ανακοινώσεις τους κάνουν αισθητή την αντίδραση και την παρουσία τους ακόμα και με αμφισβητήσεις της αξιοπιστίας της διοίκησης της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Ενδεικτική ήταν η κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων της Λακωνίας που ζητούσαν την παραίτηση του προέδρου της ΚΣΕ.  Μάλιστα κάποιοι Σύλλογοι όχι μόνο καταδίκασαν την κουτοπόνηρη  απόφαση της Συνομοσπονδίας να θέσει σε αναστολή την ομοσπονδιακή θηροφυλακή αλλά αρνήθηκαν να θέσουν και τους δικούς τους θηροφύλακες σε αναστολή εργασίας (Πάτρα, Καλαμάτα κ.λ.π) παραμένοντας πάντα ενεργοί στην προστασία της πανίδας και της κυνηγετικής δραστηριότητας.  

Οι  άφαντοι….

Όμως όπως απέδειξε αυτή η κυνηγετική κρίση υπάρχουν και πολλοί, πάρα πολλοί, Σύλλογοι που είναι πιο αδρανείς και από τα …αδρανή υλικά. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση, ούτε καν μια ανακοίνωση… Σαν να μην τρέχει τίποτε και ας έχει διακοπεί το κυνήγι για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες… Ούτε μια συνάντηση, ούτε μια παρέμβαση στους τοπικούς βουλευτές, ούτε καν μια ανάρτηση στο διαδίκτυο που είναι και ….δωρεάν.  Αυτή η αδράνεια έρχεται να επιβεβαιώσει τον ρόλο δεκάδων Συλλόγων που λειτουργούν ως εισπράκτορες για λογαριασμό της ΚΣΕ και ως υπάκουοι εκλέκτορες-ψηφοφόροι των διοικήσεων των Ομοσπονδιών. Καμιά άλλη δραστηριότητα, καμία δράση και λόγο ύπαρξης…  Όσο για την δικαιολογία που ακούσαμε από μέλος της διοίκησης Κυνηγετικού Συλλόγου της περιφέρειας πώς ΄΄έτσι και αλλιώς εμείς παρά τα μέτρα κυνηγάμε…΄΄ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σοβαρό αλλά μόνο ως επικίνδυνο και διασπαστικό επιχείρημα. Όπως φαίνεται δεν ανησυχούν όλοι το ίδιο (κυνηγοί και Σύλλογοι) για το παρόν αλλά και για το μέλλον της κυνηγετικής δραστηριότητας…

 Ας τα λάβουν υπ όψιν τους όλα αυτά οι σκεπτόμενοι κυνηγοί που σωστά ζητούν αλλαγές στην δομή και τα  καταστατικά των κυνηγετικών οργανώσεων….


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας