επικαιροτητα

Published on 29 Δεκεμβρίου, 2020 | by Kynoclub

0

Επανέρχεται η θηροφυλακή, βγάλτε …άδειες!

κείμενο-φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Για μια ακόμα φορά η διοίκηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος επιβεβαιώνει πως χρησιμοποιεί την  θηροφυλακή κυρίως για τον έλεγχο των νόμιμων κυνηγών και όχι για την πάταξη της λαθροθηρίας. Πως αλλιώς να εξηγηθεί η απόφαση της ΚΣΕ για αναστολή της λειτουργίας της όταν απαγορεύτηκε η μετακίνηση για θήρα και αντίστροφα την επαναφορά της λειτουργίας της όταν αυτή επετράπη και πάλι. Ο στόχος είναι προφανής και ολοφάνερα εισπρακτικός. Ο έλεγχος των νόμιμων κυνηγών  με προτεραιότητα ελέγχου αν  αυτοί έχουν εκδώσει κυνηγετική άδεια!

Αν η ΚΣΕ ενδιαφερόταν πραγματικά για την πάταξη της λαθροθηρίας δεν θα ανέστειλε την λειτουργία της τις ημέρες (και τις νύχτες) που απουσίαζαν οι νόμιμοι κυνηγοί από την ύπαιθρο.

Πόσοι κυνηγούν χωρίς άδεια;

-Ο …διαχρονικός κυνηγοσυνδικαλιστής κ Μανώλης Καραγιάννης το έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως υπάρχουν περιοχές όπου μόνο οι μισοί από αυτούς που κυνηγούν εκδίδουν άδεια! Τα λόγια του είναι η επίσημη διαβεβαίωση, εκ μέρους της ΚΣΕ, πως το βασικό καθήκον της θηροφυλακής είναι καθαρά εισπρακτικό… Και βέβαια με όσα αναφέρουμε δεν υπονοούμε πως δεν πρέπει να ελέγχονται οι άδειες. Αλίμονο… Όμως αυτές οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν την βούληση της ΚΣΕ για προτεραιότητα της θηροφυλακής ως ελεγκτή άδειων και όχι ως καταστολέα της λαθροθηρίας. Εδώ αξίζει να υπενθυμίσαμε και τα …παράπονα που έχουν επανειλημμένα ακουστεί για στοχοποίηση των κυνηγών που εκδίδουν άδειες μέσω δασαρχείων ή ανεξάρτητων Κυνηγετικών Συλλόγων.

Με την κάλυψη Συλλόγων

Θυμίζουμε το παλιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας ΄΄Κυνηγετικά Νέα΄΄ που είναι η (αν)επίσημη φωνή της ΚΣΕ η οποία  ανέφερε πως κυνηγοί εν γνώση των Συλλόγων τους κυνηγούν χωρίς άδεια! Μάλιστα όπως ανέφερε η καλή εφημερίδα ”όταν οι χωρίς άδεια πιαστούνε στα πράσα από κάποιον δραστήριο θηροφύλακα, ρίχνουν ένα τηλέφωνο στον κυνηγετικό σύλλογο, οπότε η άδεια εκδίδεται αναδρομικά, με αποτέλεσμα να ….αθωώνονται στα δικαστήρια.΄΄

Αυτά λοιπόν περί θηροφυλακής και του ρόλου της όπως τον αντιλαμβάνεται η κυνηγετική ηγεσία. Πρωτίστως σε ρόλο ελεγκτή διαφυγής εσόδων. Και για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση δεν εννοούμε, φυσικά, πως πρέπει να υπάρχει ανοχή σε κάποιους που κυνηγούς χωρίς άδεια (λαθροθήρες είναι και αυτοί) αλλά να υπάρχει προτεραιότητα στην πάταξη της ΄σκληρής΄΄ λαθροθηρίας (προβολείς, κράχτες κ.λ.π)

δειτε: Το Σωματείο Θηροφυλάκων απαντά στην ΚΣΕ για την επιπόλαια αναστολή λειτουργίας της θηροφυλακής.

δείτε: Τελικά πόσοι κυνηγοί είμαστε; Μήπως λέμε ψέματα και είμαστε περισσότεροι;


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας