επικαιροτητα

Published on 1 Φεβρουαρίου, 2021 | by Kynoclub

0

Ομόφωνο ΟΧΙ των κυνηγών στο κυνήγι αγριόχοιρου την εποχή της αναπαραγωγής!

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Θα πυροβολούσες αυγά; Γιατί λοιπόν να πυροβολήσεις έμβρυα; 

Αυτό είναι το δίλλημα που τίθεται απέναντι στους ελάχιστους ΄΄επίορκους΄΄ κυνηγούς που σκέπτονται να κυνηγήσουν αγριόχοιρους την εποχή της αναπαραγωγής τους όπως τους δίνει το δικαίωμα η απόφαση της αντικυνηγετικής κυβέρνησης.

Η κυνηγετική ηθική και δεοντολογία δεν επιτρέπει σε κανένα συνειδητοποιημένο κυνηγό να σηκώσει ντουφέκι σε μια γκαστρωμένη γουρούνα ή σε ένα νεογέννητο γουρουνόπουλο. Η κυβέρνηση όπως και  τα υπουργεία περιβάλλοντος και αγροτικής ανάπτυξης γνώριζαν το πρόβλημα του υπερπληθυσμού του αγριόχοιρου και τον επερχόμενο κίνδυνο της πανώλης και δεν έκαναν τίποτα. Αντίθετα απαγόρευσαν πλήρως το κυνήγι επί  τρεις μήνες. Τώρα οι αρμόδιοι θυμήθηκαν πως έχουν πρόβλημα. Ας το λύσουν λοιπόν με τα αρμόδια κρατικά όργανα και τα Δασαρχεία που κάποτε πρέπει να αναλάβουν τον διαχειριστικό τους ρόλο. Ποτέ δεν ακούσαμε δασάρχη να αποφασίζει το ΄΄άνοιγμα΄΄ κάποιου καταφυγίου όπου οι αγριόχοιροι ισοπέδωναν τα πάντα και πληθύνονταν ανεξέλεγκτα. Αντίθετα με την πρώτη νιφάδα του χιονιού έσπευδαν να προειδοποιήσουν για την επερχόμενη απαγόρευση…

Ούτε καν το προηγούμενο διάστημα της απαγόρευσης με το πρόσχημα της πανδημίας δεν ακούστηκε μια φωνή διαμαρτυρίας από τα δασαρχεία στα οποία υπάγεται η θήρα και η διαχείριση των θηραμάτων και του αγριόχοιρου.

Και διχαστική η απόφαση!

Όμως η κυβερνητική ανοησία και ο εμπαιγμός  φαινεται πως δεν έχει τελειωμό. Στο σχετικό ΦΕΚ που επιτρέπει την εξόντωση (δεν είναι θήρα) του μεγάλου θηλαστικού γίνεται διχαστικός και αντισυνταγματικός  διαχωρισμός ανάμεσα σε μέλη ΄΄συνεργαζόμενων΄΄ Συλλόγων και ανεξάρτητους κυνηγούς που ανήκουν σε Ανεξάρτητους Συλλόγους. Προς τι αυτός ο διαχωρισμός; Υπάρχει κάποια κρυφή συνεννόηση με την ηγεσία της ΚΣΕ; Περιμένουμε να ακούσουμε κάποια εξήγηση. Όπως περιμένουμε να ακούσουμε και την στάση των ανώτερων κυνηγετικών οργανώσεων απέναντι σε αυτήν την απαίσια απόφαση εξόντωσης των ..γκαστρωμένων αγριόχοιρων…

Προς τιμήν τους δεκάδες ΄΄συνεργαζόμενοι΄΄ και ανεξάρτητοι Κυνηγετικοί Σύλλογοι με ανακοινώσεις τους έχουν εκφράσει την αντίθεση τους και ζητούν από τα μέλη τους να κατεβάσουν τα όπλα και να μην συμμετάσχουν σε (αντικυνηγετικά) αποσπάσματα εξόντωσης αγριόχοιρων.



About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας