επικαιροτητα

Published on 8 Φεβρουαρίου, 2021 | by Kynoclub

0

Άδωνης: Πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα της άδειας των κυνηγών!

κείμενο: Ν Φωτακόπουλος

Ξεκάθαρη θέση στο θέμα των πληρωμένων αδειών κυνηγίου που σε λιγο τελειώνει πήρε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ Άδωνης Γεωργιάδης. Μιλώντας  σήμερα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον real fm δήλωσε απατώντας σε σχετικό ερώτημα ακροατή.

΄΄Πρέπει να επιστραφούν τα  χρήματα της άδειας των κυνηγών. Πρέπει το κράτος να έχει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες΄΄

Είναι η δεύτερη φορά που ακούμε από κυβερνητικό στέλεχος περί επιστροφής των χρημάτων  για τις άδειες που πλήρωσαν 132.000 κυνηγοί και τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν. Αν υπάρξει κάποιο σενάριο για επέκταση της άδειας για την επομένη κυνηγετική περίοδο, όπως είναι πιθανό και δίκαιο, θα δημιουργηθεί μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στις κυνηγετικές οργανώσεις και ιδιαίτερα στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος όπως και στις Ομοσπονδίες. Και αυτό διότι είναι δύσκολο να διαχωριστεί το κόστος της άδειας που περιλαμβάνει από την μια παράβολο και χαρτόσημο υπέρ δημοσίου και από την άλλη στο μεγαλύτερο ποσό  συνδρομές και έκτακτες εισφορές υπέρ των κυνηγητικών οργανώσεων. Σε κάθε περίπτωση ξεκινάει ένας νέος μεγάλος πονοκέφαλος για την κυνηγετική ηγεσία που πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει μπροστά της. Ένα πρόβλημα που σίγουρα θα οδηγήσει σε …ξαφνικό θάνατο! Δυστυχώς επί δεκαετίες η σχέση των κυνηγών με τις οργανώσεις τους βασίστηκε   στο αλυσόδεμα τους μέσω της κυνηγετικής άδειας. Το υποχρεωτικό μάντρωμα, όπως επιβάλουν τα χουντικά καταστατικά των κυνηγητικών οργανώσεων, ίσως αποδειχτεί τελικά μπούμερανγκ για το κυνηγετικό συνδικαλιστικό οικοδόμημα….


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας