θηροφυλακή

Published on 13 Φεβρουαρίου, 2021 | by Kynoclub

0

Τηλεδιάσκεψη Σκρέκα-Αμυρά με το Σωματείο θηροφυλάκων…

Και ενώ η ΚΣΕ και ο Πρόεδρός της κ Γεώργιος Αραμπατζής αρνούνται να συνομιλήσουν με το Σωματείο Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος πράττει το δημοκρατικά αυτονόητο. Συσκέπτεται και ακούει την γνώμη και τις προτάσεις των ΄΄ανακριτικών υπαλλήλων΄΄ που όρκισε η πολιτεία. 

-Τηλεδιάσκεψη είχαμε λοιπόν με θέμα  την βιωσιμότητα της Θηροφυλακής και τη συμμετοχή των μελών της διοίκησης του Σωματείου Θηροφυλάκων του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα και του αρμόδιου για θέματα Δασών και Προστασίας Περιβάλλοντος κ. Γεωργίου Αμυρά.

-Ας ελπίσουμε πως η ηγεσία της ΚΣΕ δεν θα ενοχληθεί από αυτή την εξέλιξη, αυτή την δύσκολη εποχή για το κυνήγι, και τελικά  θα πρυτανέψει η λογική και κυρίως η βούληση για συνέχιση της θηροφύλαξης. Δείτε και τα σχετικά λίνκ αφού διαβάσετε την ανακοίνωση του Σωματείου Θηροφυλάκων και βγάλτε συμπεράσματα. Ν.Φ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Έδρα: Αριστοτέλους 32 (κτίριο Ε.Κ.Θ.) Τ.Κ. 546 31 Θεσσαλονίκη

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: sothko@yahoo.gr

Θεσσαλονίκη 11/02/2021

Αριθ. πρωτ.: 8

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ

Κοινή τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την 11/02/2021 μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα καθώς και του αρμόδιου για τη θήρα Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά. Στη συζήτηση τέθηκε το κρίσιμο και επείγον ζήτημα της οικονομικής στήριξης της θηροφυλακής και της διασφάλισης της βιωσιμότητας της.

Με ικανοποίηση διαπιστώθηκε η εξαιρετική θετική διάθεση των υπουργών οι οποίοι ήταν ενημερωμένοι για όλα τα θέματα γύρω από το κυνήγι και τη συνεισφορά που αυτό έχει στην τοπική οικονομία τονίζοντας τη βούληση τους για τη στήριξη της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το υπουργείο θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η θηροφυλακή να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της.

Εκτός από το σοβαρό θέμα της οικονομικής βιωσιμότητας της θηροφυλακής έγινε αναφορά σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και συζητήθηκαν οι τρόποι που μπορούν να οδηγήσουν στην επίλυσή τους.

Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό και ζωτικό ρόλο της θηροφυλακής στην προστασία της άγριας ζωής και στην λειτουργία της θήρας, εκφράσθηκε από πλευράς του κ. Αμυρά  ως ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υφυπουργός, η επιθυμία η συζήτηση αυτή να αποτελέσει την αρχή μίας σταθερής και γόνιμης συνεργασίας.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας

Τριανταφυλλίδης Γεώργιος              Ρετζέπης Ιωάννης

δείτε: Απαράδεκτη επίθεση του προέδρου της ΚΣΕ κ. Αραμπατζή στους Θηροφύλακες επειδή …συνδικαλίζονται!

δείτε: Υπό κατάρρευση η ιδιωτική Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή λόγω οικονομικών προβλημάτων της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας