επικαιροτητα

Published on 8 Μαρτίου, 2021 | by Kynoclub

0

Τέλος για τα σκυλόκουτα που εξέχουν, τσουχτερά τα πρόστιμα!

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός

Το νέο σχέδιο νόμου για την ευζωία των ζώων περιλαμβάνει και ειδικό άρθρο για τους κανόνες μεταφοράς τους. Σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφος 5 β,  θα απαγορεύεται η μεταφορά με κλουβιά που εξέχουν από τον οπίσθιο προφυλακτήρα του αυτοκινήτου. Το πρόστιμο που προβλέπεται στο ίδιο σχέδιο νόμου είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. 500 ευρώ ανά μεταφερόμενο σκύλο! Αντίθετα δεν προβλέπεται απαγόρευση μεταφοράς σε καρότσα αυτοκινήτου αρκεί να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας. 

Στο πρόστιμο των 500 ευρώ για την μεταφορά με παράνομο σκυλόκουτο προστίθεται και πρόστιμο 1000 ευρώ, ανά κυνηγετικό σκύλο αν αυτός δεν συνοδεύεται από ενημερωμένο ΄΄διαβατήριο΄΄ κατά την μεταφορά του! Φυσικά ως extra …bonus θα επιδοθεί και πρόστιμο 1000 ευρώ αν το (κάθε) ζώο δεν είναι στειρωμένο!

Όπως είναι φυσικό το σχέδιο νέου νόμου (απαγόρευση σκυλόκουτων και όχι μόνο) δημιουργεί αναστάτωση σε χιλιάδες κυνηγούς που μεταφέρουν τους σκύλους τους σε εξωτερικά αυτοσχέδια σκυλόκουτα. Δυστυχώς κάποιες άθλιες κατασκευές επί χρόνια λειτούργησαν αρνητικά στην κυνηγετική εικόνα με αποτέλεσμα αυτή την εξέλιξη που δημιουργεί ένα νέο πονοκέφαλο στους κυνόφιλους κυνηγούς. Μήπως η Κυνηγετική Συνομοσπονδία πρέπει να ενεργοποιηθεί και να μην εφησυχάζει αφήνοντας να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά οι Κυνοφιλικοί Όμιλοι;

δειτε: Μειώθηκε το πρόστιμο από 2.700 στα 300 ευρώ!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας