επικαιροτητα

Published on 14 Απριλίου, 2021 | by Kynoclub

0

Αναβάλλεται η Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τον Απρίλιο Γενική Συνέλευση καθώς και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας, κατόπιν σχετικού εγγράφου που απέστειλε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδας με το οποίο ενημερώνει όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις για την εξέλιξη αυτή έπειτα από τη δημοσίευση στις 5 Απριλίου της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Η απόφαση αυτή, όπως ανέφερε  στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας κ. Μανόλης Λιλιμπάκης, αναφέρει την αναστολή των καταστατικών διαδικασιών στις Κυνηγετικές Οργανώσεις (Γενικών συνελεύσεων και εκλογικών διαδικασιών) καθώς και την παράταση της θητείας των υφισταμένων Διοικητικών Συμβουλίων έως 31/12/21, λόγω της πανδημίας covid-19.

Για τις αλλαγές των δεδομένων, όπως ανέφερε με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Λιλιμπάκης, υπήρχε σχετική πληροφόρηση ωστόσο όχι επίσημη ενημέρωση, κάτι που έγινε τις τελευταίες ημέρες.

Επηρεάστηκε και το κυνήγι

Η πανδημία επηρεάζει όχι μόνο την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και όλους σχεδόν τους τομείς ανθρώπινης δραστηριότητας στην οποία συγκαταλέγεται και το κυνήγι. Εξάλλου όπως είναι γνωστό το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τον κυνηγετικό κόσμο ανά την Ελλάδα, το ζήτημα των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για τις οποίες υπήρξαν διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις, επαφές με εκπροσώπους της πολιτείας σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο χωρίς ωστόσο θετική έκβαση για τους ανθρώπους που ασχολούνται με το κυνήγι. Οι επιπτώσεις υπήρξαν καίριες για τα κυνηγετικά σκυλιά τα οποία δέχτηκαν τις αρνητικές επιπτώσεις μην έχοντας την δυνατότητα εκγύμνασης στην ύπαιθρο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σητείας συμμετείχε στις κινητοποιήσεις, προχώρησε στην επιστολή έγγραφων διαμαρτυριών από το Νοέμβριο όπου ελήφθη απαγόρευση μετακίνησης για το κυνήγι, χωρίς ωστόσο όπως σημείωσε ο κ. Λιλιμπάκης να υπάρξουν απαντήσεις από τους αρμόδιους της κυβέρνησης.

Ο κ. Λιλιμπάκης έκανε λόγο για μία εχθρική και αναιτιολόγητη στάση από την πλευρά της πολιτείας προς τους 190.000 ενεργούς κυνηγούς σε όλη την Ελλάδα. Αυτήν την ώρα το κυνήγι έχει «κλείσει» από τον Ιανουάριο για λαγό και από το Φεβρουάριο για πουλιά κλπ. «Τώρα που έχει κλείσει το κυνήγι κατάλαβαν και άρχισαν να λένε ότι δεν έπρεπε να είχαν συμβεί όλα αυτά. Νομίζω μας κοροϊδεύουν. Δείχνουν –και με άλλες ενέργειες – ότι είναι ενάντια στους κυνηγούς», προσθέτει.

πηγή: https://www.anatolh.com


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας