επικαιροτητα

Published on 20 Απριλίου, 2021 | by Kynoclub

0

Γιατί η ΚΣΕ έπεσε στον …λάκο που έσκαψε για τους Ανεξάρτητους Συλλόγους!

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός

Σε μεγάλο πονοκέφαλο για την ΚΣΕ έχει εξελιχτεί η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να μην καταβληθούν τα τέλη υπέρ του δημοσίου την επομένη κυνηγετική χρονιά 2021-2022. Μια απόφαση …εξιλέωσης της κυβέρνησης απέναντι στην οργή χιλιάδων κυνηγών  κυνηγούς που τους επιβλήθηκε  αδικαιολόγητη απαγόρευση μετακινήσεων τους προηγούμενους μήνες…

Αυτή η εξέλιξη μπορεί να αποτελεί δικαίωση των κυνηγών όμως έχει και παρενέργειες…. Και η σημαντικότερη από όλες είναι οι  …πάμφθηνες πλέον άδειες που θα εκδίδουν όσοι  κυνηγοί θα προτιμήσουν τους Ανεξαρτήτους Κυνηγετικούς Συλλόγους. Εκεί θα καταβάλουν μόνο μερικά ευρώ (από 3 έως 25) για ασφάλιστρα και συνδρομές ενώ στα δασαρχεία …τίποτα! Αντίθετα όσοι θα εκδώσουν άδειες σε συνεργαζόμενους Συλλόγους θα καταβάλουν πολύ περισσότερα χρήματα (από 80 έως 120 ευρώ) ανάλογα με τον Κυνηγετικό Σύλλογο.

 Χωρίς τέλη δημοσίου 

Υπενθυμίζεται πως τα βασικά τέλη δημοσίου (παράβολο &χαρτόσημο)  για τους ΄΄συνεργαζόμενους΄΄ είναι 28 ευρώ για τοπική, 48 για περιφερειακή και 78 για γενική άδεια. Τα υπόλοιπα χρήματα μέχρι τα 165 ή τα 200 ευρώ (!) είναι εισφορές τακτικές και έκτακτες υπέρ Συνομοσπονδίας,  Ομοσπονδίας και Συλλόγου.

Για τους ανεξάρτητους κυνηγούς τα τέλη δημοσίου είναι σχεδόν διπλάσια μια και είναι  προσαυξημένα κατά 90%!  Είναι η γνωστή …τιμωρία που έχει επιβληθεί εδώ και χρόνια κατά των κυνηγών που δεν θέλουν να είναι μέλη των ΄΄συνεργαζόμενων΄΄ κυνηγετικών οργανώσεων.

Αυτή η τιμωρία (της προσαύξησης 90%) αποφασίστηκε την εποχή των παχιών αγελάδων και της παντοδυναμίας Παπαδόδημα (ήταν στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών) ώστε να διασφαλιστεί ο εγκλωβισμός των κυνηγών και αυτομάτως τα έσοδα για τα ταμεία της ΚΣΕ. Ήταν η εποχή που ξεκίνησε  η αμφισβήτηση του κυνηγετικού κατεστημένου και όρχησαν να ιδρύονται οι ανεξάρτητοι Κυνηγετικοί Σύλλογοι.

Να που όμως τώρα η ΚΣΕ πέφτει στον λάκκο που έσκαψε η ίδια! Οι ανεξάρτητοι Σύλλογοι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις εμφανίζονται δικαιωμένοι! Την επόμενη σαιζόν θα προσφέρουν την κυνηγετική άδεια με μόλις   15-25 (ανάλογα τον Σύλλογο) όταν στους ΄΄συνεργαζόμενους΄΄ θα κοστίζει  από 85 έως 125 ευρώ!

Και όλα αυτά σε μια εποχή ιδιαίτερης οικονομικής δυσπραγίας  για τους εργαζόμενους κυνηγούς, που στην πλειονότητα τους είναι καθημερινοί άνθρωποι με οικογένειες, παιδιά και υποχρεώσεις..

Όπως γίνεται αντιληπτό η διοίκηση της ΚΣΕ έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα που θα είναι πέρα από την αναμενόμενη και …φυσιολογική ετήσια μείωση των αδειών και την σημαντική διαρροή κυνηγών προς δασαρχεία και ανεξάρτητους Κυνηγετικούς Συλλόγους.  Η οικονομική κατάρρευση είναι προ των πυλών! 

Διαχρονική ανικανότητα…

  Ακόμα και αν η ΚΣΕ καταφέρει να εκμαιεύσει κάποια οικονομική ενίσχυση από το πράσινο ταμείο (;) το μέλλον διαγράφεται ιδιαίτερα προβληματικό. Η θηλιά του  δυσβάστακτου κόστους της θηροφυλακής σφίγγει όλο και περισσότερο στο λαιμό της αιώνιας διοίκησης της…

 Μιας διοίκησης που έχει χάσει κάθε αξιοπιστία μετά την περσινή εξαπάτηση των κυνηγών… 

Μιας διοίκησης που  αρνείται να συνομιλήσει με το Σωματείο των θηροφυλάκων…

Μιας διοίκησης (Αραμπατζής) που αντιμετωπίζει ως …λωλούς όσους συναδέλφους του κυνηγούς επιλέγουν να εκδώσουν άδεια σε δασαρχεία ή ανεξάρτητους Συλλόγους. Καμία προσπάθεια για κυνηγετική ενότητα από Αραμπατζή, Γιανναρά, Σταθόπουλο κ.λ.π σε αυτούς τους περίεργους  καιρούς. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας με αυτή την διοίκηση όπως αναφέρει σε ανάρτηση του και ο τέως Γενικός Γραμματέας κ Νικόλαος Κράλης. Ο πρόεδρος είναι  ..λίγος και ο συντονιστής βολεμένος από το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

δείτε: Φτηνές άδειες! Απαλλαγή από τα ποσά υπέρ του Δημοσίου για το κυνηγετικό έτος 2021-2022


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας