επικαιροτητα

Published on 24 Μαΐου, 2021 | by Kynoclub

0

Δυναμική συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου και μήνυμα στην ΚΣΕ από 2000 κυνόφιλους κυνηγούς!

κείμενο-Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Αναμφίβολα είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές της κυνηγετικής ζωής των τελευταίων 50χρόνων. Ήταν μια συγκέντρωση που θα γραφτεί στην ιστορία ως επιτυχημένη  με απούσες όμως τις ανώτερες κυνηγετικές οργανώσεις. Και αυτό γιατί αυτή η διαμαρτυρία ξεκίνησε από την βάση και απλούς κυνηγούς που δεν θέλησαν να ακολουθήσουν την κυνηγετική ηγεσία στην απραξία της… 

                             Οι οργανωτές

Οι Δημήτρης Κέκης, ψυχή της πρωτοβουλίας,  μαζί με τους Νίκο Μάλλη, Τάσο Κελεμίδη, Δημήτρη Ρουσάκο και την υποστήριξη του Δημήτρη Βούδρη όπως και πολλών ανώνυμων κυνηγών, πήραν την πρωτοβουλία και την ευθύνη να καλέσουν όλους τους κυνόφιλους να διαμαρτυρηθούν στην Πλατεία Συντάγματος κατά του απαράδεκτου νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων προβλέπει υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων σκύλων…

                     Σημαντική η προσέλευση

Παρά το γεγονός ότι η Κυριακή 23 Μαΐου που επιλέχτηκε ήταν εργάσιμη ημέρα με ανοικτά καταστήματα, παρά τις επιφυλάξεις λόγω  Covid και κυρίως παρά την άρνηση συμμετοχής και τις συκοφαντίες από τις ανώτερες Κυνηγετικές Οργανώσεις (ΚΣΕ, Δ ΚΟΣΕ κ.λ.π) και τα παπαγαλάκια τους, η συνάντηση είχε μεγάλη επιτυχία. Και όταν λέμε μεγάλη ήταν πραγματικά μεγάλη η επιτυχία μια και περίπου 2.000 κυνόφιλοι συμμετείχαν στο τρίωρο που κράτησε η συγκέντρωση. Μια συγκέντρωση που ολοκληρώθηκε  με ομιλία χαιρετισμό του κ Δημήτρη Κέκη που ήταν και ο κεντρικός συντονιστής της διαμαρτυρίας. Ουδέποτε στο παρελθόν έχουμε ζήσει τέτοια συγκέντρωση. Ούτε καν στις καλύτερες εποχές του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών την εποχή του αξέχαστου Κώστα Μαρκόπουλου.

                             Σύλλογοι και Όμιλοι….

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί Κυνηγετικοί Σύλλογοι, κυρίως της επαρχίας, έδωσαν δυναμικό παρών  στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυνηγετική ηγεσία που εξάντλησε τις αντιδράσεις της στο νομοσχέδιο με υποτονικές ανακοινώσεις,  συναντήσεις άνευ ουσίας και αποτελέσματος αλλά με πολλές φωτογραφίες…. Διακρίναμε μεταξύ άλλων την παρουσία των Κυνηγετικών Συλλόγων Πάτρας, Θεσσαλονίκης, Αμπελόκηπων, Χαλκίδας, Αλιβερίου, των Κυνοφιλικών Ομίλων Πειραιά,  Ηλείας, Φωκίδος,  Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Σνάουτσερ, Πόιντερ-Σέττερ, Ομάδας Εκπαίδευσης Λαγοκυνηγών,
Σύλλογος Ερασιτεχνών Εκτροφέων κ.λ.π. Σημαντικότατη και με σαφή μηνύματα ήταν η παρουσία, με πανό, της Ε Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Και αυτό  όταν η Δ ΚΟΣΕ, των κ Σταθόπουλου, Αραμπατζή, Γιανναρά, Τρακάκη κ.λ.π,  που ξοδεύουν 400.000 ευρώ το χρόνο σε δημόσιες σχέσεις, στην έδρα της ήταν απούσα!

                        Παρουσίες και απουσίες…

Δυναμικό παρών έδωσαν και οι ανεξάρτητες κυνηγετικές ομάδες των Social Media που αποτέλεσαν τον κομβικό παράγοντα επιτυχίας της συγκέντρωσης… Το παρόν έδωσε φυσικά και το kynoclub.gr που εξ αρχής υποστήριξε την κινητοποίηση…

Διακριτική αλλά σημαντική ήταν η παρουσία μελών της Ανεξάρτητης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας που τάχθηκε υπέρ της κινητοποίησης,  χωρίς να προσδοκά κάποιο όφελος,  όπως αδίκως κατηγορήθηκε από γνωστά παπαγαλάκια  που κινούνται στις παρυφές της ΚΣΕ και της Δ ΚΟΣΕ.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε την τραγική προσπάθεια διχασμού και  συκοφάντησης, από παπαγαλάκια του κυνηγετικού κατεστημένου, που έγινε τις τελευταίες ώρες ώστε να χρεωθεί η συγκέντρωση σε ΄΄αντισυλλόγους΄΄.   Και αυτό όταν ο κ Κέκης είναι πρόεδρος τους ΄΄συνεργαζόμενου΄΄ Κυνηγετικού Συλλόγου Αλιβερίου. 

Δυναμική ήταν και η παρουσία μεμονωμένων κυνόφιλων  από πολλά μέρη της Ελλάδος όπως Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Χίο, Ημαθία, Καλαμάτα, Αρκαδία  κ.λ.π.

                   Όλες οι φυλές του κόσμου

Οι σκύλοι που …συμμετείχαν δεν ήταν πολλοί (και πολύ σωστά) ήταν όμως από πολλές και διαφορετικές φυλές. Τόσο κυνηγετικές όσο και συντροφιάς, φύλακες, λαγωνικοί κ.λ.π. Προλάβαμε να σημειώσουμε Ελληνικούς Ιχνηλάτες, Πόιντερ, Αγγλικά Σέττερ, Ιρλανδικά Σέττερ, Ντάκσχουντ, Αφγανικούς Λαγωνικούς, Σνάουτσερ, ιχνηλάτες Βανδέας, Κούρτσχααρ, Μικρούς Ιταλικούς Λαγωνικούς, Κάνε Κόρσο, Γιόρκσαϊρ κ.λ.π. Οι εκτροφείς πολλοί. Παρόντες οι κ Π.Ι. Αγγελόπουλος, Π. Νικολόπουλος, Α. Ζάγκλας,  Γ. Παπαδόπουλος, Η. Ηλιάδης. Θ. Πετρόχειλος, Α Ευθυμίου, Α.Καραγιώργος, Κ. Δανίκας, Α. Γεωμέλου (από την Χίο!!!), Γιάννης Προφυλλίδης, Δημήτρης Παχής, Θ. Παπανδρέου κ.λ.π.

                          Συμπεράσματα…

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την συγκέντρωση υπογραφών και την κατάθεση ψηφίσματος που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στην Βουλή των Ελλήνων..

Όμως το σημαντικότερα συμπέρασμα αυτής της συγκέντρωσης είναι οι παρακαταθήκες και τα μηνύματα που μας  άφησε. Και πρώτα από όλα το μήνυμα πως υπάρχει αναντιστοιχία βάσης και ηγεσίας τόσο στον κυνηγητικό όσο και στο κυνοφιλικό κόσμο. Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες και σε κοινωνικό επίπεδο πέρα από τις διπλωματικές επαφές με …κουφούς θεσμικούς και κυβερνητικούς παράγοντες.

Ένα ακόμα συμπέρασμα είναι πως έφτασε η ώρα η γερασμένη κυνηγετική ηγεσία να παραδώσει την σκυτάλη σε νεότερους που έχουν όρεξη, διάθεση και γνώσεις να μπουν μπροστά και να επηρεάσουν τις εξελίξεις. Να μην λέμε τα ίδια αλλά αρκεί να σκεφτεί ο οποιοσδήποτε πως η κινητοποίηση διοργανώθηκε μέσω social media με τα οποία η διοίκηση της ΚΣΕ ουδεμία σχέση έχει. Μια ματιά στην ιστοσελίδα της κορυφαίας οργάνωσης 150.000 κυνηγών αρκεί για να καταλάβει πως ήρθε η ώρα οι εβδομηντάρηδες να αποσυρθούν… Ας μην ακουστεί ως ηλικιακός ρατσισμός αυτό το τελευταίο. Άλλωστε το υπογράφει ένας σχεδόν συνομήλικος τους που τυχαίνει να γνωρίζει από πρώτο χέρι πρόσωπα και γερασμένες νοοτροπίες …καρεκλολάγνων.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας