Uncategorized

Published on 23 Ιουλίου, 2021 | by kynoclub

0

Mountain Dog Show: Μην ξεχάσω: Μπουφάν, βενζίνη, ομπρέλες…

Συμβουλές για καλύτερη διαμονή και απόλαυση….– Δροσιά! Πολύ δροσιά! Υπολογίστε ότι η θερμοκρασία της περιοχής είναι 10 με 12 βαθμούς Κελσίου  oC ,  μικρότερη σε σχέση με την επιφάνεια της θάλασσας. Αν στην Αθήνα έχει 40 βαθμούς στην ορεινή Φωκίδα έχει 28 και αν στην Θεσσαλονίκη έχει 34 στην έκθεση θα έχει 23!  Το βράδυ θα χρειαστείτε ζακέτα ή μπουφάν!

Πάρτε ομπρέλες για ξαφνική βροχούλα, , κάπελα για τον ήλιο , κουρελούδες για στρωματσάδα και σκούπες φτυάρια για καθαρμό του χώρου της κατασκήνωσης. Τα άλογα είναι πια πάλα και ι διοργανωτές δεν μπορούν να καθαρίσουν όλο το δάσος από τις ..σβουνιές.

Φροντίστε για ομπρέλες για τον ήλιο, καθίσματα και τραπεζάκια για την άνεση σας. Οι διοργανωτές (δεν) μπορούν να φροντίσουν για όλα και πάντα κάτι τους θα διαφύγει. Μεγάλη υπόθεση λοιπόν η αυτάρκεια και η …αυτοδιάθεση του εκθέτη 

Νερό, ρεύμα, τουαλέτες κ.λ.π υπάρχουν δωρεάν στον χώρο της έκθεσης. Όμως τα πάντα χωρίς υπερβολές…

-Κοντά στην έκθεση ΔΕΝ υπάρχει βενζινάδικο για αυτό φροντίστε να έχετε πληρότητα μισού  ρεζερβουάρ, ειδικά αν  έχετε σκοπό να οργώσετε τα βουνά και να πεταχτείτε μέχρι το Λιδορίκι, την Λίμνη του Μόρνου ή τον Αθανάσιο Διάκο. Το κοντινότερο πρατήριο απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα.

Καλού κακού πάρτε μαζί σας και κάποιο αντικουνουπικό  αν και στα τοπικά δροσερά βράδια  τα κουνούπια  πέφτουν σε λήθαργο!

Η φωτογραφική μηχανή είναι απαραίτητη! Τόσο για τα …κύπελλα και τα βάθρα όσο και για τα τοπία και τα ιστορικά βουνά και χώματα!

Κάπου να ξαποστάσω…

-Όσοι θα μείνετε στον χώρο της έκθεσης σε αυτοκίνητα, αυτοκινούμενα και αντίσκηνα  φροντίστε  για την αυτονόητη καθαριότητα και προστασία   του δάσους  και έχετε υπ΄ όψιν σας ότι απαγορεύεται ακόμα και η σκέψη για άναμμα φωτιάς.

Στο σαλέ ΄΄Καταφύγιο Οίτη΄΄  στο ευρύτερο χώρο του οποίου γίνεται η έκθεση θα βρείτε πρόχειρο φαγητό, ποτά, καφέ και αναψυκτικά κ.λ.π. το τηλ για άμεσες πληροφορίες είναι 

Τι να παραγγείλω; 

Εδώ στα ψηλά βουνά δεν έχουμε σεφ! Έχουμε όμως ψήστες μερακλήδες,  με τσιγκελωτά μουστάκια,  που ξέρουν από …κοψίδια και  θα ετοιμάσουν όλα τα σχετικά: Κοντοσούβλια, , προβατίνα, παϊδάκια στα κάρβουνα, σπληνάντερα  και όλες τις …πρωτόγονες αυθεντικές, ορεινές γεύσεις. Όλα αυτά με κάθε σεβασμό στους βέγκαν που μπορούν να χορτάσουν με ντόπια χωριάτικη σαλάτα ή να (προ)παραγγείλουν ντόπια φασολάκια, ψητά ρεβίθια, πατατοσαλάτες κ.λ.π.

-Το κόστος του φαγητού είναι ιδιαίτερα προσιτό και μπορεί να κοστίσει για τους ..μετριοπαθείς από 10  ευρώ ανά άτομο, , μέχρι 20 ευρώ και απεριόριστα  για τους έχοντες και …κατέχοντες! Υπάρχουν βέβαια και ακόμα πιο οικονομικές προτάσεις όπως χορταστική κρέπα στο καφέ  ΄΄Μαντάμια΄΄ της Παύλιανης με 3-3,5 ευρώ.

Να επισκεφτείτε (δωρεάν)  το λαογραφικό μουσείο της Καλοσκοπής και νοερά να βιώσετε την  αγροτική ζωή όπως ήταν πριν 50 ή 100 χρόνια. Παράλληλα μπορείτε να αγοράσετε σε χαμηλές τιμές ντόπιο μέλι, ρίγανη, τσάι του βουνού (εξαιρετικόοοο) καθώς και σπάνια βιβλία με την ματωμένη ιστορία της περιοχής.

Το ΄΄Παρκάκι΄΄ στην Παύλιανη είναι μια μικρογραφία του Παράδεισου. Αξιζει να το επισκεφτείτε

Πως θα έρθετε:

Η διαδρομή είναι ονειρική από όπου και αν έρθετε. Ξεχάστε την ταλαιπωρία που τραβάμε όλοι μας μέχρι να βρούμε τον χώρο όπου διεξάγονται οι εκθέσεις των διαφόρων  πόλεων.  Εδώ θα χαρείτε να …χαθείτε!

Όσοι έλθετε αυθημερόν (δεν το συνιστούμε γιατί θα χάσετε ….απολαύσεις) υπολογίστε ότι το σημείο της έκθεσης απέχει περίπου 2 -3 ώρες από Αθήνα, 2-3 ώρες από Πάτρα, 3-4 ώρες από Θεσσαλονίκη, και λιγότερο από 50 λεπτά από Λαμία και Άμφισσα-Ιτέα. 

Όσοι έρθετε από Εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας στρίψτε για Μπράλο κοντά στις Θερμοπύλες και ακολουθείστε τον δρόμο προς Παύλιανη. Σε 35 λεπτά φτάσατε! Όσοι έρχεστε από τον παλιό δρόμο Αθηνών- Λαμίας μέσω Αμφίκλειας  ή από τον δρόμο Ναυπάκτου -Μπράλου στρίψτε στον Μπράλο προς Παύλιανη. Ο χώρος της έκθεσης (περιοχή Βρύζες) απέχει περίπου 10 λεπτά από την Παύλιανη και  10 από την Καλοσκοπή πηγαίνοντας προς Λιδωρίκι..

Φροντίστε έγκαιρα για την διαμονή σας. . Αν έχετε απορίες και προβληματισμούς μην  διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε στο 6936694640. Το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος είναι πάντα στην διάθεση σας για να διευκολύνουν τόσο την συμμετοχή όσο και την παραμονή σας.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας