επικαιροτητα

Published on 19 Φεβρουαρίου, 2022 | by kynoclub

0

Νέα καταδίκη! Ξεκίνησε το δικαστικό και φορολογικό κυνήγι των εκτροφέων

Αν πουλάς σκύλους μέσω διαδικτύου ή με οποιοδήποτε τρόπο ξανασκέψου το!

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός

Στο στόχαστρο ΄΄ζωόφιλων΄΄ έχουν μπει όσοι εκτρέφουν και πωλούν σκάλους…

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του το zoosos.gr ένας άνδρας που πουλούσε κουτάβια καταδικάσθηκε σε φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 5000 ευρώ, με αναστολή, από το Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Παράλληλα ο συγκεκριμένος ιστότοπος χαρακτηρίζει ως ΄΄΄΄”αφορολόγητο χρήμα”΄΄ την πώληση κουταβιών δίνοντας το έναυσμα για φορολογική δίωξη όσων ασχολούνται με την εκτροφή σκύλων. Αν και η καταδίκη αφορά πώληση του 2016 η ποινή επιβλήθηκε το 2022 κάτι που σημαίνει πως με τον νέο νόμο η εκτροφή σκυλιών ουσιαστικά απαγορεύεται… Δυστυχώς ορισμένοι  δεν μπορούν να αντιληφθούν πως η απόκτηση ενός σκύλου προϋποθέτει μια δαπάνη όπως σημαντική είναι και η δαπάνη συντήρησής του.

Η ερασιτεχνική εκτροφή βρίσκεται σε διωγμό προς όφελος των …χονδρεμπόρων και των επαγγελματιών κουταβοπαραγωγών

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνα στην κατ εξοχήν ζωοφιλική χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο, απέδειξε πως οι οκτώ από τους δέκα σκύλους που υιοθετήθηκαν δωρεάν μετά από ένα έτος  δεν βρίσκονταν στα σπίτια στα οποία δόθηκαν. Αντίστροφο ήταν το αποτέλεσμα της έρευνας για σκύλους που αγοράστηκαν και πληρώθηκαν. Και αυτό διότι ο αγοραστής ιδιοκτήτης επιλέγει την φυλή και την γενεαλογία που επιθυμεί και πληρώνει για αυτό. Η πληρωμή δημιουργεί αμοιβαίες υποχρεώσεις ανάμεσα σε εκτροφέα και ιδιοκτήτη. Δυστυχώς στην χώρα μας ο εκτροφέας αντιμετωπίζεται ως εκμεταλλευτής, φοροφυγάς και ως κακοποίητης ζώων…Όμως περα από όλα τα άλλα (καταδίκες, πρόστιμα κ.λ.π) η ποινικοποίηση της εκτροφής ευνοεί το επαγγελματικό σκυλεμπόριο του τύπου ΄΄κουταβάκια Ανδρέας΄΄, ‘’Dog Pappy΄΄ κ.λ.π.

Οι ελληνικές φυλές είναι αυτές που θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα…

Οι ερασιτέχνες εκτροφείς πλέον το σκέπτονται να ζευγαρώσουν τις σκύλες τους με τον φόβο της δίωξης (και της διαπόμπευσης) ενώ η δήλωση γέννας στον ΚΟΕ μπορεί να αποδειχτεί (αναδρομική) φορολογική και ποινική παγίδα. Ας το έχουν υπ όψιν  τους λοιπόν οι διαθέτοντες κουτάβια ή μεγαλύτερα σκυλιά διότι η παγίδα στήνετε πλέον και τηλεφωνικά. Διαβάστε την ανάρτηση του zoosos.gr και θα καταλάβετε…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας