επικαιροτητα

Published on 28 Φεβρουαρίου, 2022 | by kynoclub

0

Η FCI ακυρώνει Αγώνες – Εκθέσεις στην Ρωσία και στηρίζει τους Ουκρανούς Κυνόφιλους!

Κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Με ανακοίνωσή της η Διεθνής Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) καταδικάζει την  εισβολή των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της ‘’Αυτή η σύγκρουση και η επιθετικότητα δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο και όλοι αισθανόμαστε ανήσυχοι, λυπημένοι και θυμωμένοι.’’

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει την αγάπη των Ουκρανών κυνόφιλων που ενώ αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν βίαια από τις  εστίες τους δεν εγκατέλειψαν τα σκυλιά τους..

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε οδήγησε την διοίκηση της FCI σε έκτακτη  συνεδρίαση την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 που αποφάσισε από 1η Μαρτίου 2022, και μέχρι νεοτέρας, η Ρωσική Κυνολογική Ομοσπονδία (RKF) δεν θα επιτρέπεται να διοργανώνει  – στη Ρωσική Επικράτεια – οποιαδήποτε εκδήλωση στην οποία απονέμονται τίτλοι ή βραβεία FCI (εκθέσεις CACIB, Αγωνες CACIT, διαγωνισμοί CACIAG , κλπ. )

                          Βοήθεια στον …ΚΟΕ Ουκρανίας

Παράλληλα η FCI θα ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, ειδικά για το σκοπό αυτό , όπου όλες οι δωρεές είναι ευπρόσδεκτες και θα προωθηθούν, με πλήρη διαφάνει για να βοηθηθεί η Ουκρανική Κυνολογική Ένωση (UKU) και τους Ουκρανούς κυνόφιλους που πλήττονται σοβαρά από τον πόλεμο και έχουν σοβαρή ανάγκη, είτε ζουν στην Ουκρανία είτε έχουν διαφύγει σε γειτονικές χώρες.

Η FCI θα συνεισφέρει σε αυτό το ταμείο με ουσιαστικό τρόπο και λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

’Η FCI είναι μια τεράστια κοινότητα, μια ενωμένη και δυνατή οικογένεια, οπότε ας σταθούμε όλοι όρθιοι και ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ουκρανία΄΄ καταλήγει η ανακοίνωση υπογράφουν τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου

Τα μέλη της Γενικής Επιτροπής FCI

Δρ. Τ. Jakkel, Πρόεδρος του FCI

Τζι. Jipping, Αντιπρόεδρος του FCI

Β. Müller, Ταμίας FCI

M.A. Martinez

R. Sadiago

G. Molinari

j. Hindse, Πρόεδρος του FCI Europe Section

JL. Payro, Πρόεδρος του FCI Americas and Carribean Section

D. Santos, Πρόεδρος του Τμήματος Ασίας, Αφρικής και Ωκεανίας


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας